Nyhed

Guide: Weekendens bedste koncerter

Jazz, pop og dommedagsrock. Hvad er du til?

Vejret har et omskifteligt lune. Det kan ikke helt bestemme sig for, om forårssolen skal bryde igennem, eller om det skal øse ned med regn. Mangler du en paraply, når regnen sandsynligvis bryder løs over det danske land, kan du søge ly på de danske spillesteder, hvor der i denne weekend er alt fra jazz til pop og mere pop til storladen progrock og hiphop i Operahuset til pladerelease i Esbjerg. Lad os se, hvad den kommende weekend byder på af musikalsk underholdning.

FREDAG DEN 28. MARTS

København:

Robert Glasper, DR Koncerthuset, klokken 20.00 

Robert Glasper er Grammy-belønnet Blue Note-pianist og jazzinnovator. Han er kendt for sine suveræne covers af nutidige kunstnere som Nirvana, Soundgarden, Radiohead og David Bowie. Han har på sine udgivelser samarbejdet med prominente soul-kunstnere og rappere som Lupe Fiasco, Bilal, Lalah Hathaway og Yasiin Bey. Glasper har sat sig som mål at puste nyt liv i jazzen, som han føler i de senere år er stagneret. Han har til det amerikanske jazz-magasin Down Beat udtalt: "Jeg blev træt af jazz op til det punkt, hvor det ikke ville genere mig om der skete noget skidt. Et los i røven gør ondt, men på et tidspunkt vil det vække dig. Og jeg følte, at jazzen havde brug for et ordentligt los."

Keder den konventionelle jazz også dig, og har du brug for et los, kan du med god samvittighed besøge Koncerthuset og se, om Glasper kan ruske op i dig. 

Liserstille, Templet, klokken 20.00

Den står på storladen dommedagsrock, når Liserstille lægger soundtrack til jordens undergang. Gruppen er kendt for sine indlevende og voldsomme koncerter, hvor det ikke er unormalt, at det flotte sceneshow byder på en tryllekunstner, der hiver blod og tarme ud af forsanger Martin Byrials bug. Liserstille udgav sidste år "Flight of Belljár", og GAFFAs Pelle Sonne Lohmann konkluderede i sin fire stjerners anmeldelse:

"Flight Of Belljár ligger i naturlig forlængelse af Lis Er Stilles hidtidige værker og er således en massiv og mættet sag med enkelte åndehuller hist og her – bandets episke format fornægter sig ingenlunde, og man dyrker fortsat den progressive rock med en inderlig og oprigtig kærlighed, det er svært ikke at beundre."


Inden deres koncert på Templet giver Liserstille et gratis foredrag på Lyngby Stadsbibliotek, der er blevet til i samarbejde mellem Lyngby stadsbibliotek, Templet samt Lyngby-Taarbæk musikskole. Få fortællingen om Liserstilles historie og kunsten at navigere i musikbranchen, før kvartetten indtager scenen.

Med sig som suppert har de denne aften No Hay Banda, som dagen efter holder releaseparty. Mere om dem senere.

Odense:

Den Sorte Skole, Magasinet, klokken 21.00 (VoxHall, Aarhus, lørdag den 29. marts, klokken 21.00)

Den Sorte Skole spiller en håndfuld få udvalgte koncerter i Danmark i foråret 2014. Koncerterne tager afsæt i Lektion III, men med nye numre, fortolkninger, mere tempo og energi. Med sig har Den Sorte Skole igen den visuelle kunstnergruppe Dark Matters, der har videreudviklet deres visuelle fortælling, og du kan forvente dig en helt ekstraordinær rejse for øjne og ører.

Kolding:

Panamah, Godset, klokken 21.00

Panamah er draget på Danmarksturné, og der er lagt op til fest og farver, når det danske band fredag rammer Kolding. GAFFAs Ole Rosenstand Svidt har fanget guitarist Anders Christensen, som uddyber, hvad man kan forvente til koncerterne:

"Et brag af en fest forhåbentlig. Når vi spiller live, prøver vi at komme lidt mere ud i kanterne af de genrer, som vi også trækker på i pladesammenhæng. På den måde ender det faktisk med at være både mere elektronisk og mere rocket end studieindspilningerne."

Panamah udgav sidste år deres andet album "En Varm Nats Kølige Luft", som fulgte op på debuten "Ud af Stilhed", der rummede landeplagen "Børn af Natten". Den varme nat fulgte i stilhedens spor, hvad GAFFAs Michael José Gonzalez også konkluderede i sin trestjerners anmeldelse:

"En Varm Nats Kølige Luft skal nok bringe lykke blandt gruppens mange tilhængere, og så kan man jo kun håbe på, at de tre talenter på næste album rent faktisk formår at fremmane noget mere køligt frem for denne noget lunkne omgang."

En lunken anmeldelse skal dog ikke lægge en dæmper på festen, så find danseskoene frem. Skulle du gå glip af den populære trio, kan du fange dem i Grenå dagen efter, når de atter spiller op til dans i Pavillonen.

LØRDAG DEN 29. MARTS

København:

Nikolaj Nørlund, Villaen, Krausevej 3, Østerbro, 15.00-19.00

Nørlund holder releaseparty for sit nye album "Det Naturlige" med tre intimkoncerter, en solo, en akustisk og en elektrisk. Det sker i den gamle patriciervilla, som i 2010 dannede rammen om det kontroversielle teaterstykke "Villa Salo", hvor deltagerne fik – rigtige – pisk. Det er der ikke risiko for hos Nørlund – højst et par verbale stikpiller – og der er gratis adgang.

Kaliber, Operathuset på Holmen, klokken 17.00

Vestegns rapperne og vindere af P3s KarriereKanonen 2012 giver gratis koncert i foyeren på Operahuset. Dermed slutter de sig til L.O.C.s fine selskab, for han gæstede i 2010 scenen (den store dog) med supergruppen Selvmord. De gav ifølge GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr en seksstjerners koncert, så Kaliber-drengene har noget at følge op på. Men mon ikke de løfter opgaven med snilde, når deres hårde rim lander lige på beatet. Dagen efter holder de releaseparty på NASA for deres kommende ep "Udebane", så mon ikke der bliver spillet et par nye hits.

Om den nye ep fortæller Livid fra Kaliber: "Vi er faldet på plads i hver vores rolle i gruppen og har cementeret vores egen lyd. Det har på samme tid gjort Kaliber mere helstøbt og mere nuanceret. Vi appellerer nu til et bredere publikum, dog stadig med kant og med fortællinger fra "det 3. Danmark" som er vores hjemmebane."

No Hay Banda, Drone, klokken 22.00

Gruppen holder releaseparty på opfølgeren ti "Wow And Flutter". Det nye udspil hedder "Deadly Songs", og det får fire stjerner med på vejen af GAFFAs Pelle Sonne Lohmann:

"No Hay Banda understreger med Deadly Songs, at bandet i væsentlige glimt hører til vores allermest cool af slagsen. Formatet og talentet rækker til endnu større bedrifter." 

Som noget helt specielt er det også muligt at tilegne sig "Deadly Songs" på kassettebånd - som er kommet hele vejen fra Bulgarien. Så bliver det næppe mere retro. 

Esbjerg:

Katie Melua, Musikhuset, klokken 20.00 (Koncerthuset, København, søndag den 30. marts, klokken 20.00) (billedet)

Katie Melua fejrer 10 års jubilæum med en akustisk turné. Den georgisk fødste sangerinde Katie Melua fik allerede som 18-årig en pladekontrakt, og året efter udgav hun det succesfulde debutalbum "Call Off The Search" der indeholdt storhittet "The Closest Thing To Crazy". Albummet solgte seks gange platin i UK og strøg til tops på både den engelske og den danske albumhitliste. I september sidste år udgav hun sit seneste album "Ketevan", som fik fire ud af seks stjerner i Michael José Gonzalez anmeldelse. Han opsummerede albumoplevelsen:

"Alt i alt er Ketevan en stærkt charmerende plade, der udgør en flot kartotek over Meluas mange kvaliteter, og hvor de gode sange og et højt bundniveau udgør en stærk kerne."

Christian Bonde, Huset, klokken 20.00

Det er hverken prædikatet "luder" eller "lommetyv", som Christian Bonde sætter på sit virke i det danske rockband Whores And Thieves. Han er kort og godt "en brøleabe". Stilen på sangerens soloudspil, "Feeding Wolves", er dog en smule mere afdæmpet, men det opdager man nok ikke, hvis man kommer til albummets releaseparty denne aften. Til at fremføre numre fra albummet har Christian Bonde nemlig fået musikalske kollegaer fra Esbjerg til at gå med ham på scenen. To kældermennesker i form af Sebastian Wolff og John V. Laursen samt sangeren Rasmus Madsen vil fremføre numrene i en noget anderledes form, end de forekommer på selve albummet.

"Jeg har været så heldig at låne lidt folk rundt omkring i byen, der på aftenen vil agere band og også en form for med-komponister i forhold til arrangement og fortolkning. Det, man kommer til at høre denne aften i Esbjerg, bliver på sin egen måde en helt ny plade, hvor mine tanker og sange agerer udgangspunkt. Jeg har valgt at søge lidt andre græsgange i forhold til musikere," fortæller Christian Bonde.

ANNONCE