Nyhed

Hør Electric Lady Lab lege med Roxette

Duoen har samplet et hit af den svenske duo til deres nye single Hurts

Hvis dine ører kortvarigt studser ved de første sekunder af Electric Lady Labs nye single, "Hurts", er det måske, fordi de genkender den sampling, der indleder sangen. Det er nemlig Roxettes "Listen To Your Heart", som duoen har haft fingrene i. Har du ikke hørt "Hurts" endnu, kan du høre den i Spotify her forneden.

Der er ingen tvivl om, at Roxette er et glimerende match, når det kommer til Electric Lady Labs poppede univers, som også har sine aner i Eurythmics, Depeche Mode og start-90'ernes dansemusik. Duoens mandlige del, Martin Bøge Pedersen, siger om valget af at sample Roxette:

"Roxette er det største band, der er kommet ud af Skandinavien nogensinde. Ingen andre har haft fire førstepladser på den amerikanske Billboard-liste. For mig er Per Gessle en af de allerstørste sangskrivere, og jeg er vokset op med Roxettes plader "Look Sharp" og "Joyride", der begge står for mig som mesterværker. Jeg troede slet ikke, at vi ville få lov til at bruge samplingen. Vi lavede nummeret helt færdigt, inden vi sendte det til ophavsmanden. Per Gessle har dermed kunnet høre og tage stilling til det endelige resultat, og det er fantastisk, at de godkendte samplingen, når jeg tænker på, at vi har brugt det sidste år på blandt andet dét her nummer."

Sampling til trods viser "Hurts" også en udvikling hos Electric Lady Lab, da der er åbnet for live-instrumenter i duoens ellers elektroniske univers. Trommer, bas og guitar er indspillet live i studiet og er med til at gøre nummeret mere dynamisk end tidligere singler.


Vokalen i front, Stine Hjelm Jacobsen, fortæller åbenhjertigt om teksten: 

"Teksten er for mig et udsnit af den hjerteskærende dialog, man har med sig selv eller ens elskede, når man er på trapperne til at rykke sit liv op ved rode og flytte ud i det uvisse… Selv om man ikke ved, hvor man ender, er mavefornemmesen så stærk, at man MÅ handle på den, og man føler sig fattet og dødsens angst på samme tid. "Hurts" er til forskel fra mange af vores tidligere sange skrevet ud fra en aktuel "state of heart", da jeg var midt i et brud, mens vi skrev denne sang."

Det er langtfra første gang, at Electric Lady Lab sampler et stort hit. Deres gennembrudshit, "You & Me", brugte et sample fra tyske Snap!s hit "Rhythm Is a Dancer" fra 1992, og deres single "Open Doors" fra sidste år samplede "Crockett's Theme" fra den klassiske 80'er tv-serie Miami Vice.

ANNONCE