Nyhed

Hør ugens bedste sange

Vi byder blandt andet på et liderligt comeback, én kopi-beskyldt sang og svensk pop

Det er weekend. Det betyder, at vi endnu engang har samlet ugens bedste sange i en playliste, du kan sætte på som underholdnning til weekenden. Vi har samlet seks sange til "Ugens Bedste Sange", der i denne omgang byder én stor omgang pop. Tryk på trekanten, altså play-knappen, via Spotify of WiMP og hør sangene med Kidd, Kent, Laundress, Den Fjerde Væg, Basim og Christopher.

Kidd vendte i dag tilbage efter cirka halvandet års pause med singlen "Brunt Øje", som er forløberen for det kommende album "Kiddæssancen". Om sangen siger den opsigtsvækkende musiker: "Brunt Øje er skabt på baggrund af min fascination af Simon Spies, kærlighed til sex, vocoder, talkbox og 70'erne." Hør sangen her, imens du synger med på det bramfri omkvæd "Vi skal kneppe, til verden går i stå".

Sveriges største rockband Kent udgiver den 30. april et nyt album, men i onsdags slap de den første smagsprøve løs. "La Belle Epoque" hedder nummeret, og det må siges at være Kent, når de er er allermest poppede – forventeligt når man kommer fra Sverige, selvfølgelig. Og ja, titlen refererer til den franske udgave af Det Moderne Gennembrud, der begyndte i 1870 og sluttede med 1900-tallets begyndelse. Hvis du var i tvivl. 


Hun endte på en fjerdeplads i 2011-udgaven af X Factor, så måske kan du ikke lige huske hende. Men nu gør Patricia Bull - der gemmer sig bag Laudress - sit til, at hun for eftertiden vil blive husket, idet hun i i mandags udgav singlen "Provoke" sammen med en lettere provokerende musikvideo. "Provoke" er lyden af to 2cl M.I.A og 1cl Sleigh Bells rystet sammen til en fin lille cocktail. Værsgo!

"Som mennesker bliver vi konstant bombarderet med nyheder og opdateringer og dermed konstant mindet om, at der er fare på færde lige rundt om hjørnet. Men bliver vi lykkeligere af det? Får vi andet ud af at være så opdaterede end stress? Sangen handler om, at vi lever i en verden, hvor vi primært holder os orienterede via overfladiske overskrifter.". Således beskriver forsanger Lasse Aagaard fra Den Fjerde Væg deres nye single "Ny Kynisme". Det hele starter med et "Fortunate Son"-beat, men tager en noget anden drejning. Men hvilken? Tjek det ud via playlisten.

Den her sang, den kan du ligeså godt få hørt og ikke mindst vænnet dig til den, for inden året er omme, har du nok hørt den mellem 100-200 gange. Frivilligt eller ej. Basim vandt i lørdags det Danske Melodi Grand Prix, og selvfølgelig har vi vindersangen "Cliché Love Song" med på ugens liste. Kopi-sang eller ej. Det er en vinder, og den er folkelig. Lige præcis, som en Grand Prix-sang skal skæres. 


Poppet r'n'b er meget rammende som beskrivelsen for Christophers nye single "Mama". En dansk fløde-udgave af Justin Timberlake kan du også kalde det. Den her skal nok gå rent ind på de danske hitlister og få pigerne ud på dansegulvet. 

God weekend til jer, kære læsere. 

ANNONCE