Nyhed

You Me At Six: Otte års hårdt arbejde betaler sig

Vi har talt med det engelske pop-punk-band, som giver en udsolgt koncert i Vega lørdag

Lørdag den 8. marts giver det engelske pop-punk-band You Me At Six koncert i et udsolgt Lille Vega i København. Gruppen er aktuelle med deres fjerde album, "Cavalier Youth", der gik direkte ind på førstepladsen på den engelske hitliste. Albummet fik en pæn firstjernet anmeldelse af GAFFAs Kristian Bach Petersen under overskriften "Enormt sikker sangskrivningspen". Læs hele anmeldelsen i GAFFAs anmeldelsessektion.

Vi har talt med forsanger Josh Franceschi for at høre lidt om, hvad vi kan forvente.

Hvad kan vi forvente af koncerten i København ?


– Forhåbentlig kan I forvente det sædvanlige højenergishow fra os, og vi vil spille en blanding af vores fire album, men for det meste spille sange fra vores nye album, "Cavalier Youth". Vores første aften på turnéen bliver i København, så vi håber, de danske fans kan sparke det i gang med stil!

I har spillet her et par gange før. Hvad er jeres indtryk af det danske publikum?

– Vi har været meget heldige at komme til Danmark to gange nu, én gang med Paramore og en anden gang som hovednavn. Koncerterne i Danmark har været gode, og når jeg har mødt fans før eller efter koncerterne, har det været tydeligt, at de er meget passionerede om musik. Det gør, at jeg glæder mig meget til at spille igen i København.


Hvad gør I, lige før ind på scenen ?

– Først varmer jeg min stemme op, så gennemgår vi sættet hurtigt for at sikre, at alle er enige, og så går vi i gang.

Hvad står der på jeres forplejningsliste?


– Vi har en meget grundlæggende liste. Vi sørger for, at det essentielle er med, hvilket i vores tilfælde er alkohol. Vi kan godt lide alkohol, især når en anden betaler for det...

Hvad lytter I til i turbussen?

– Lige nu går vi igennem en fase, hvor Dan Flint – vores trommeslager – holder dj-fester i vores bus. Vi lytter til alle former for musik, men den nye Drake-plade, The 1975 eller Arctic Monkeys fortjener at blive nævnt.


 

Vi har kun vores fans at takke

I gik for nylig nummer 1 på den britiske albumhitliste for første gang, og jeres show i København er udsolgt. Har I nogen idé om, hvorfor I er så populære i øjeblikket?


– Naturligvis var det at opnå et nummer 1-album i England helt vanvittigt. Et meget specielt øjeblik for alle involverede i bandet. Jeg tror, at hvad vi ser lige nu er otte års hårdt arbejde, der begynder at betale sig. Vi er det største, vi nogensinde har været internationalt. Det er skørt, vi har koncerter, der sælger ud over hele verden, spillestederne bliver større og større, og koncerterne bliver bedre aften efter aften. I sidste ende har vi kun vores fans at takke for denne stigning i popularitet, de har vores ryg på ethvert niveau. De promoverer os bedre, end vi selv gør. De er You Me At Six sammen med os fem.

Og et måske dumt spørgsmål, men alligevel: Hvordan føles det at være nummer 1 ?

– Insane in the membrane! (Behøver vist ikke oversættelse, red.)


Hvordan vil du beskrive jeres seneste album, "Cavalier Youth?" – Vi fundet vores lyd på denne plade. Lydmæssigt er det vores bedste album nogensinde. Vi forsøgte nogle interessante ting på denne plade, om end vi holdt fast i noget af det gamle. Vi ønskede at løbe nogle risici på denne plade, og det synes jeg, vi har gjort.

Hvad har været de vigtigste musikalske og lyriske inspirationskilder til "Cavalier Youth"?

– Musikalsk kan jeg ikke rigtigt lokalisere et tidspunkt eller et sted, hvor vi alle sagde "lad os lyde på denne måde." Måske har vi over tid været inspireret af andre kunstnere, men i sidste ende handler det om at finde sin egen plads på musikscenen, løbe nogle risici og distancere os fra andre bands omkring os. Tekstmæssigt kunne jeg ikke skrive om hjertesorg på denne plade, så jeg måtte grave dybere ned i andre dele af mit liv. Jeg kan lide at skrive om ting, som gør ondt, så resultatet af det kan være terapeutisk og ærligt. Jeg skrev om opbrud blandt mig og mine venner, om at blive ældre og om, at verden bliver lidt mere kompliceret. Denne plade handler på mange måder om at blive voksen.


 

ANNONCE