Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Weekenden nærmer sig med masser af spændende koncerter – her er de vigtigste

Det er snart weekend, og vi giver dig traditionen tro en guide til de koncerter, vi synes fortjener lidt ekstra opmærksomhed.

I dag begynder den 12. udgave af den københavnske dokumentarfilmfestival CPH:DOX, hvor der også er masser af musik. De næste 11 dage byder på 225 film, 23 koncerter, det nye initiativ Megatrends og masser af events, debatter og instruktørbesøg. I denne anledning har vi udvalgt flere af de ti koncerter fra netop CPH:DOX.

Weekenden byder på mange flere spændende koncerter, og der er derfor absolut ingen grund til at blive liggende i fosterstilling under dynen og afsky den efterhånden bidende kulde. Snør danseskoene, hop i dit lækreste koncertoutfit og lad øllene og musikken give dig varmen.  


 

TORSDAG DEN 6. NOVEMBER:

København:


Festival of Endless Gratitude

Festivalen er en non-profit musik- og kunstfestival, som bliver afholdt fra den 6.-8. november i Remisen, Enghavevej 80-82 på Vesterbro. Af navnene på programmet fremstår det tyske band Faust som et af de største, og her kan publikum være sikre på en psykedelisk og progressiv rockoplevelse i høj klasse.


Aarhus:

Asbjørn, Studenterhuset 

"Poppens redning" skrev en tysk avis for nylig om 21-årige Asbjørn. Efter den anmelderroste debut "Sunken Ships" fra 2012 har Asbjørn i år sat gang i det ambitiøse udgivelsesprojekt "Pseudo Visions". Det strækker sig helt ind i 2015, og hybrid-pop-smeden udgiver sine nye sange opdelt i kapitler som en fortsat visuel fortælling. Den danske popdreng er klar til at få Studenterhuset til at eksplodere, når han træder op på scenen i aften. 

 


FREDAG DEN 7. NOVEMBER:


København:

When Saints Go Machine med visuals, Vega

Den danske electropop-kvartet When Saints Go Machine er kendt for at levere stærke liveshows, hvor musikken brager af sted i et intenst og energisk mix. Når bandet indtager Store Vega, bliver oplevelsen om muligt endnu mere fuldendt og under alle omstændigheder unik.


Som en del af CPH:DOX's koncertrække AUDIO:VISUALS bliver When Saints Go Machines show nemlig forstærket med endnu en dimension: lys og video skabt af kunststudio Dark Matters.

Wildbirds & Peacedrums, Jazzhouse


Den svenske duos primale rytmer bliver denne aften for første gang visuelt akkompagneret af en back-to-nature, hektisk klippet flicker-film med det ligesindede navn "Dragonflies with Birds and Snake" instrueret af den tyske filmkunstner Wolfgang Lehmann. Bandet vil spille live til den ellers lydløse film - et samarbejde faciliteret af CPH:DOX, og som kun kan opleves denne aften.

 

Aarhus:


Concha Buika, Musikhuset

"Det var en ener, som efterlod et jordskælvsagtigt indtryk i DR-byens næsten for fornemme koncertsal. Et fænomen af en sangerinde med en regnbue til rådighed, som kan måle sig med de største."

Sådan startede GAFFAs anmeldelse af Concha Buika koncert i DR's Koncertsal under Copenhagen Jazz Festival, hvor hun var hovednavn. Nu indtager hun Musikhuset og kickstarter Aarhus Alternative Festival.

Esbjerg:


Folkeklubben, Tobakken (turnéstart)


Folkeklubben alias Kjartan Arngrim, Rasmus Dall og Rasmus Jusjong har en ep og to album på samvittigheden. "Nye Tider" hedder debutalbummet, som udkom sidste år og som kastede et par af årets mest spillede singler af sig: "Tænker Tit", "Bagmænd og Supertanker" og titelnummeret "Nye Tider". I sidste måned udgav de deres andet, meget roste album, "Danmarksfilm". Tobakken i Esbjerg får æren af at være vært ved Folkeklubbens turnéstart. Touren fortsætter i næste uge.

 

LØRDAG DEN 8. NOVEMBER


København:

Danish Music Awards, Forum

Sammen med IFPI, KODA og resten af Danmark hylder TV2 de bedste, de største og de vildeste stjerner inden for dansk musik.
 Her vil den altid veloplagte vært Anders Breinholt på sin helt egen uforudsigelige facon føre såvel seere som stjerner gennem en aften fyldt med bobler, glam og musik. Sidste år ejede Marie Key stort set showet, da hun løb med hele seks priser. I år har MØ flest nomineringer – bliver hun årets store vinder?


Hør sidste års store vinder Marie Key med Årets Danske Hit i 2013 "Uden Forsvar," herunder.

Future 3, Koncerthuset 


I start-halvfemserne blev Future 3 Danmarks første, bredere kendte elektroniske band og udgav tre album. De har siden 2001 ikke stået sammen i Future 3-konstellationen, men nu er de tilbage. I oktober udgav Anders Remmer, Jesper Skaaning og Thomas Knak albummet "With And Without" - deres første som Future 3 i 13 år. I anledning af udgivelsen giver de lørdag aften en unik koncert i Studie 2 i Koncerthuset.

 

Quick Quick Obey + Magnolia Shoals, Ideal Bar


2014 har været et stort år for de unge indie-thyboer i Quick Quick Obey, der har udgivet den anmelderroste debut "Bulb Days", fået masser af airplay på P6 Beat og P3 og spillet landet over. Nu fejrer bandet afslutningen på en storslået rejse og begyndelsen på en ny sammen med et andet Thy-band, Magnolia Shoals.

 


SØNDAG DEN 9. NOVEMBER

København:

Jomi Massage & TR Kirstein vs. Anna Maria Helgadottir, Huset


Med afsæt i begrebet "parallel" har musikerne og kunstnerne Jomi Massage, TR Kirstein og videokunstner Anna Maria Helgadottir grundlagt et fælles projekt imellem performance, film og lydkunst. Paralleller er modsætningernes modsætning, og de tre ellers vidt forskellige kunstnere har da netop også samlet sig om noget, som Jomi Massage med det borgerlige navn Signe Høirup Wille-Jørgensen kalder "en rejse gennem stilstand og tilstand". Det fremmødte publikum er sikret en speciel oplevelse i Huset i København.

Morrissey, Falconer (billedet)


Senest den kontroversielle, ikoniske og talentfulde sanger fra Manchester gav koncert i Danmark var tilbage i 2011, hvor han spillede i Operaen foran en fuld sal og en skare af begejstrede anmeldere. Nu kan de mange danske fans se frem til endnu en dynamisk liveoptræden, når den alternative rockstjerne – der desværre for nylig fortalte, at han har været ramt af kræft – indtager Falconer Salen i København. Morrissey kræver ingen yderligere introduktion. Han skal nok levere varen. Der er kun få billetter tilbage, så skynd dig. 

 

 

 


ANNONCE