Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste fester

Techno under en bro, grime i Store Vega, electronica på Double Rainbow, ny klubaften på Nørrebro? Find vej til de bedste dansegulve her.

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Techno under Knippelsbro

At feste i lokalerne under Knippelsbro er awesome. En af årsagerne er, at man befinder sig pladask midt i byen, men uden at genere nogen. En anden er, at det altid er dejligt at feste i nærheden af vand, især om sommeren. Men okay, bare fordi det er november, skal man jo ikke nødvendigvis gå i hi. Lørdag aften er der old-school techno i de mørke lokaler under broen. Northern Structures (mørkt og megagodt!), Mischa Pavlovski og Vault/101 spiller live, Rumpistol og Press2depress dj'er, og VJ Omnisphere sørger for gennemtænkte visuals. Arrangørerne lover at bringe dig ud, hvor du ikke kan bunde. Og hjem igen. Fartøj: Ambient dubtechno og postapokalyptisk acidfunk. 60 kr. i forsalg på billetto, 70 i døren.

Hvad: KILE #006: Northern Structures, Mischa Pavlovksi og Vault/101
Hvor: Kayak Bar, Børskaj 12
Hvornår: Lørdag 22. november kl. 21 til 03
Hvordan: Facebook-link


Ny klubaften i København


Ydre Nørrebro bliver nu endelig beriget med en fast klubaften. Navnet er Footwork, og den indtager nogle studielokaler i Sigurdsgade – for første gang denne lørdag. Og det bliver en tilbagevendende, men sjælden oplevelse. "Vi vil gerne gøre oplevelsen unik, så vi holder kun fire fester om året", lyder det fra arrangørerne, der til gengæld lover at fyre helt op for kærligheden hver gang. Til premierefesten er der disco og 90'er-rave fra Brynjolfur, undergrundspop fra Taragana Pyjarama, soulet house fra Paxton Fettel og "vagina-venlig house og techno" fra aftenens værter, dj-duoen Sousa/Schmidt. Ja, hvis man vil høre, hvad det er for noget, er man jo nødt til at dukke op.

Der er bambusbar med venlige priser og god energi: Den serverer bl.a. Nørrebros helt egen, hjemmebryggede version af berliner-raverdrikken over dem alle: vodka og Club Mate. Nørrebroversionen af den koffeinholdige, sydamerikanske is-te hedder maté maté, og et skud af den blandet med vodka fås for 40 kr. og holder gang i fodarbejdet på dansegulvet. Alle, som er glade for højt humør og gang i dansegulvet, er velkomne. "Ingen er for høje, for grimme eller for rødhårede", lyder det fra værterne.

Hvad: Footwork åbningsfest
Hvor: Sigurdsgade 39a, Kbh. N.
Hvornår: Lørdag 22. november kl. 22 til 04
Hvordan: Facebook-link


Dansk og britisk grime-fest




Fredag er der grime af både dansk og britisk oprindelse i Store Vega, når Red Bull Studios rykker ind med mere end femten kunstnere på scenen til arrangementet #NYTING. Aftenens hovednavn er den britiske grime-stjerne JME, specielt udvalgt til aftenen af den danske producer ELOQ, der spiller et sæt som opvarmning til JME. Den danske grimescene repræsenteres derudover af Kesi, Gilli & Benny Jamz, Emil Stabil samt Kidd og Klumben – og der er r'n'b fra danske Hukaos og Lord Siva. Billetter til festen koster 180 kr.

Hvad: Red Bull Studios Live #NYTING
Hvor: Store Vega, Enghavevej 40, Kbh. V.
Hvornår: Fredag 21. november kl. 21
Hvordan: Facebook-link


Elektronica på en torsdag
I Aarhus kan man indlede weekenden tidligt og støtte den elektroniske undergrund samtidig med ét smæk torsdag fra kl. 16, hvor der er eksperimenterende ambient og finurlig elektronika på verdens hyggeligste kakaobar, Double Rainbow. Støt op – der drømmes om, at det bliver en tilbagevendede event.

Hvad: Noias Ark præsenterer: Torsdagtronica
Hvor: Double Rainbow, Skovgaardsgade 3, Aarhus C.
Hvornår: Torsdag kl. 16 til 21
Hvordan: Facebook-link


Et godt stykke Berlin



Uij uij uij. Der bliver berlinerstemning af den HELT gode slags på KB18 fredag nat, hvor Jens Bond (billedet) og Jacob Phono er på visit fra den tyske hovedstad og kan opleves bag pulten i selskab med Kim Kemi, Rexie Lex og William Hass. Dét bliver festligt! - og der danses naturligvis igennem til klokken 08. Berliner-style.

Hvad: Kødklubberne præsenterer Jens Bond
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V
Hvornår: Fredag 21. november kl. 23.55 til 08


Våd aften på Boxen



Den ugentlige Londonklubaften WetYourself! er tilbage på Boxen, denne lørdag med Robag Wruhme (som faktisk spillede til klubbens åbningsaften tilbage i 2005) som hovednavnet på mainfloor, suppleret af Peter Pixzel. I Red Box står tyske Claire Morgan plus Ena Cosovic og Palma bag pulten.

Hvad: WetYourself! præsenterer Robag Wruhme
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag fra kl. 23
Hvordan: Facebook-link


ANNONCE