Nyhed

Hør Röyksopps fem største inspirationskilder

Vi har spurgt den norske elektroduo om, hvor inspirationen til deres musik kommer fra

I forbindelse med udgivelsen af Röyksopps nye og efter eget udsagn sidste album "The Inevitable End", som har ramt jordens overflade i dag, har vi spurgt Torbjørn Brundtland og Svein Berge om, hvilke artister, der i tidens løb har haft størst indflydelse på deres egen musik. Desuden har bandet udvalgt videoer med de kunstnere, der kommer tættest på "The Inevitable End"s lyd.

– Først og fremmest vil vi lige klargøre, at artisterne eller mere præcist deres videoer ikke direkte har haft indflydelse på vores nye album "The Inevitable End." Det vil være mere korrekt at sige, at disse 'usual suspects' var dem, der førte os imod elektronisk musik i vores barndom og har været af stor vigtighed i forbindelse med vores musikalske opvækst. Når det er sagt, er der brudstykker fra deres signaturer og unikke udtryk i vores musik den dag i dag. Men videoerne, som er nævnt her har ikke været en direkte inspirationskilde til "The Inevitable End", siger de to musikere. 

Her er de fem inspirationskilder.


Depeche Mode

– Læderklædte-helte der aldrig dør. De har ændret deres stil gennem årene, men har altid været tro mod deres signaturudtryk. Martin Gores fremragende sangskrivning kombineret med Alan Wilders arrangementer og produktion har sikret dem en plads i vores kollektive hjerte for evigt. Deres indflydelse på "The Inevitable End" er lettest at spotte på numre som "Here She Comes Again" og "I Had This Thing".

Videoen, der passer bedst til den nye plades udtryk er "Personal Jesus":

Kraftwerk


– De ændrede lyden af elektronisk musik. Deres vilje til at innovere er virkelig inspirerende. Det samme kan siges om deres evne til at arbejde konceptbaseret. Vi vil altid være inspireret af Florian Schneiders evne til elektronisk efterbehandling af stemmer. Kraftwerks indflydelse er mest tydelig på "Skulls", "Save Me" og "Thank You" på vores album.


Videoen, der passer bedst til "The Inevitable End" er "Showroom Dummies".

 


Roy Budd

– Vi er åbenlyst besatte af atmosfære i musik, og i den forbindelse bliver vi nødt til at nævne Roy Budd – og i særdeleshed temasangen til filmen "Get Carter". Der er ikke lavet en officiel musikvideo for dette nummer, men Roy Budd har inspireret os en del. Det er muligt at genkende inspirationen i numre som "Coup De Crace" og "Thank You".


 

Radiohead

"De er virkelig gode til at sætte tonen og en meget specifik stemning – ved hjælp af nerven i Thom Yorkes stemme.


Den video, der stemmer bedst overens med "The Inevitable End" udtryk er "Pyramid Song".

   

Aphex Twin og Chris Cunningham


– Et seriøst bevis på, at et plus et somme tider giver tre. Musik og billeder perfekt matchet til at skabe et meget specielt univers. Gode gamle Richard D. James er en sand pioner og inspirerende på grund af det faktum, at han tager chancer og udviser talent gennem diversitet. Cunningham er genial til at skabe musikkens visuelle univers.

Den video, der passer bedst til "The Inevitable End" er "Rubber Johnny".


ANNONCE