Nyhed

Se Sky News afbryde Bob Geldof efter flere bandeord

Det nye Band Aid-udspil har solgt godt, men møder også massiv kritik – foregangsmanden er alt andet end tilfreds

Foregangsmændene bag velgørenhedsinitiativet Band Aid 30, Midge Ure og Bob Geldof, møder kritik af deres initiativ, hvilket ikke huer sidstnævnte. Bob Geldof blev under et interview med Sky News i går afbrudt, da han bandede to gange. Du kan se det mærkværdige interview nederst på siden.

Geldof stillede op til interviewet med Sky News samme dag, som den nye Band Aid 30-single "Do They Know It's Christmas?" kom i salg. Den tidligere The Boomtown Rats-forsanger talte med Sky News om singlen og virussen ebola, som singlen har til hensigt at støtte bekæmpelsen af gennem økonomiske midler. Problemet var bare, at Geldof mente, at nyhedsværten Jayne Secker fokuserede på de helt forkerte aspekter af Band Aid initiativet, hvilket gjorde ham vred.

Jayne Secker borede først med journalistisk gåpåmod i, hvorfor Adele ikke var at finde på singlen, som Band Aid tidligere havde proklameret, at hun ville være. For Geldof var dette på ingen måde relevant, hvorfor han ændrede fokus til, hvilke verdensstjerner der rent faktisk var at finde på udspillet. Dernæst refererede nyhedsværten til en kritik på de sociale medier, som påpegede, at flere af kunstnerne, inklusive Ed Sheeran, One Direction, Chris Martin og Bono kunne hjælpe ofrene i Afrika mere, hvis de betalte skat på den rigtige måde.

Til ovenstående svarede Geldof: "Det er mundlort", hvorefter han blev bedt om ikke at gentage bandeordet, hvilket han gjorde kort tid efter, da han blev konfronteret med idéen om, at singlen var nedladende over for Afrika og de folk, der bor der. Til denne konfrontation svarede Geldof "Det er helt og aldeles lort", hvilket fik Jayne Seckers bandebæger til at flyde over, hvorefter hun afsluttede interviewet: "Jeg er bange for, at vi bliver nødt til at undskylde for det grimme sprog igen og må afslutte her."

På trods af det mere eller mindre mislykkede interview har Band Aid 30-singlen ifølge Geldof tjent godt allerede. I løbet af de første fem minutter i salg skulle ny indspilningen af "Do They Know It's Christmas?" have indtjent den første million pund. Om millionbeløbet kunne være indtjent ved, at kunstnerne betalte skat på den rigtige måde, bliver ikke uddybet i interviewet, men diskussionen om initiativet er højst sandsynligt ikke slut endnu.  

Se Bob Geldof bande i interviewet med Sky News, hvor han til sidst bliver tiet ihjel. 

Hør den nye Band Aid 30 single "Do They Know It's Christmas?", herunder. 

p>

ANNONCE