Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i weekenden

Weekenden er over os, og der er heldigvis masser af gode koncerter – her kommer de 11 mest spændende

Der er masser af spændende koncerter weekenden over. Her kommer 11 essentielle koncerter, vi anbefaler. Så søg ly for kulden indenfor på et af Danmarks spillesteder og oplev musikere udfolde deres talenter i deres rette element. Musik skal høres på spillestedet – blandt andet. Klik på koncerterne og læs og hør mere.

FREDAG DEN 10. OKTOBER:

København:


Navneløs, Loppen (spiller også lørdag på Rampelys i Silkeborg)

De kalder sig Navneløs, men deres genreblandende musik er alt andet end kønsløs. Det er dansksproget elektronisk og håndspillet musik, der spænder fra et buldrende postrock-udtryk til forfinet, skrøbeligt og abstrakt avantgarde. En oplagt reference er Under Byen. Navneløs er på landevejen i øjeblikket med det, de kalder en 'Intimitetstour'. Her vil bandet "forsøge at skabe et rum, hvor man kan give sig hen til nuet, lade sig flyde med og blot være."

The Blue Van, Frederiksberg Bibliotek


Som en del af Kulturnatten inteviewes Danmarks hårdtarbejdende rock'n'roll-band The Blue Van af GAFFAs mangeårige skribent Henrik Tuxen. De vil desuden give et par akustiske numre. Arrangementet kan ses som en slags forpremiere for bandets efterårstour, som starter lørdag på Bornholm i Musikhuzet i Rønne.

Ekkozone performs Steve Reich, Jazzhouse (spiller også i Odense Koncerthus lørdag og på Atlas i Aarhus den 13. oktober)

Er du til klassisk minimalisme og avantgarde, så tag i Jazzhouse. Her har du har mulighed for at blandt andet at opleve nogle af Steve Reichs banebrydende værker opført af Ekkozone, der er dannet af percussionisten Mathias Reumert. Du vil kunne høre den ultra-funky "Sextet" for to flygeler og fire percussionister og det Pulitzer-prisvindende "Double Sextet" for 12 musikere – foruden en række musikalske overraskelser.


Kira, Kulturministeret, Kulturnatten

Hun fik en Steppeulv for sit album "When We Were Gentle" og modtog i maj Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat. I september udgav hun et meget rost album med Marie Fisker under navnet The Cabin Project. I aften giver hun koncert i Kulturministeriet, men inden kan du opleve hende fortælle om sin musik og de tanker, der ligger bag. Det gør hun i samtale med Thomas Garlov fra Danske Komponister og Sangskrivere i Kulturministeriet. Arrangementet kræver Kulturnatpas.

KarriereKanon-vinderne For Akia, Sonja Hald og Keep Camping, DR Koncerthuset


P3's KarriereKanonen har skudt bands som Magtens Korridorer, Marie Key og The Minds of 99 og mange flere så fint af sted, at de har fået rigtig godt gang i karrieren. På Kulturnatten kan du opleve dette års tre vindere: For Akia er en trio fra Fyn, som spiller en blanding af disco og grunge. Sonja Hald er fem jyske knejter. Med banjo, guitarer og buldrende trommer bringer det danske sprog i spil på ny. Keep Camping blander folk-musik med lyden af dansegulvet. Kvartetten leverer inderlig og nærværende sangskrivning tilsat et heftigt groove.

Odense:

Mikael Simpson, Posten, Odense (turnéen fortsætter til Studenterhuset, Aalborg lørdag og Aarhus og København i næste uge)


Seneste udspil fra sangeren, sangskriveren, musikeren, produceren og P6 Beat-værten Mikael Simpson er hans sjette studiealbum, "Overspring (Samlet)", der uden varsel kom på gaden i januar som det, ophavsmanden, selv rubricerede som "en mindre Beyoncé". Indholdet var ifølge ham selv "Nogle sange, lyde og sager, som jeg har arbejdet på gennem de seneste tre år, men ikke helt ved, hvad jeg skal stille op med". Nu tager Simpson sangene – og andre godbidder fra bagkataloget – på landevejen til en Danmarkturné til landets fire største byer.

Fredericia:


Spillemændene, Det Bruunske Pakhus (spiller også Stengade i København lørdag)


Et sted mellem jazz, viser, folk og rockmusik, og i et finurligt tekstunivers, der er inspireret af store sangere og sangskrivere som Povl Dissing, C.V. Jørgensen og Leonard Cohen, finder vi Spillemændene. Gruppen udsendte sidste år det lovpriste debutalbum "Nationalsange" – et album fyldt med sortsynede sange om velfærdsstaten – og er nu aktuelle med ep'en "Mellemspil". Turnéen slutter lørdag i København.

Helsingør: 


The White Album, Toldkammeret (spiller også på Godset i Kolding lørdag)


Den danske trio The White Album udgav 15. september deres debutalbum, "The Quiet Strum" og tog umiddelbart herefter på en turné, der bragte dem fra Go'Morgen Danmarks studie over Tyskland og Schweiz til uddelingen af Kronprinsparrets Kulturpris i Aalborg– alt sammen på en god uge. Nu er de tilbage på landevejen og fortsætter deres turné – læs en underholdende turnédagbog og se masser af billeder.

LØRDAG DEN 11. OKTOBER

København:


Black City, Lygten, Lyngby

Black City, det meget roste rock'n'roll-band med den karismatiske forsanger Bjørn Poulsen i front, har valgt stoppe som band. Lørdag den 11. oktober tager de afsked med deres publikum i en koncert på det københavnske spillested Lygten. Ifølge Bjørn Poulsen er bruddet ikke sket på baggrund af musikalske uenigheder. Det er mere bandets arbejdsmetoder, som har skilt dem ad. Derfor kan bandet sagtens samles om at spille en sidste koncert.

Tambourhinoceros Præsenterer, Forbrændingen, Albertslund


Det danske indie-selskab holder label night med tre af sine kunstnere, det eklektiske og falsetsyngende indiepopband Treefight for Sunlight (billedet), den alternative popsmed PRE-be-UN og den eftertænksomme og eksperimenterende rockgruppe 4 Guys From The Future. Navne, som har fået lutter fire- og femstjernede anmeldelser af GAFFA for deres udgivelser og koncerter. Kom og hør hvorfor.

Aarhus:

The Antlers, VoxHall


Brooklyn-gruppen The Antlers spiller alsidig indierock af den eftertænksomme slags kendetegnet ved stærke melodier, alsidige eksperimenter og den karismatiske forsanger Peter Silberman med den smukke, lyse stemme. Brooklyn er stadig ensbetydende med kunstnerisk ambitiøs rock.

Udsolgte koncerter:

Weekenden byder også på en række spændende koncerter, vi ville have anbefalet, hvis ikke de var udsolgt. Så hvis du vil ind hertil, må du prøve byttemarkedet:


First Aid Kit, VoxHall, Aarhus 10. oktober og DR Koncerthuset, København 11. oktober

Spids Nøgenhat, Atlas, Aarhus 11. oktober (der er dog ledige billetter i Studenterhuset Aalborg 10. oktober)

Kidd, Vega, København 11. oktober


Rigtig god koncertweekend!

ANNONCE