Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i weekenden

Har du planer for weekenden? Hvis ikke, så se her – der er masser af spændende koncerter

Weekenden nærmer sig, og efteråret fortsætter med køligt vejr, skiftende vejrlig og voksende mørke. Heldigvis kan man gå indenfor og opleve masser af spændende koncerter i absolut tørvejr og med fyldt lys. Vi har fundet 11 af de mest interessante. Der er i skrivende stund ledige billetter til alle koncerter – læs mere ved at klikke på kunstnernavnene.

TORSDAG DEN 2. OKTOBER:

København:


Seinabo Sey, Koncerthuset, Studie 2

Det er ikke sikkert, at du nikker genkendende til Seinabo Seys navn, for hun er trods alt relativ ny på scenen. Men hendes musik, som DR beskriver som en "velafbalanceret cocktail af kølige elektroniske toner fra Skandinavien blandet med blues, soul og vestafrikansk musik", er absolut værd at tjekke ud. Den 24-årige sangerinde med gambianske rødder er rigtig kommet flyvende fra start. De to første singler, hun har udgivet, "Younger" og "Hard Times", har ligget nummer 1 og nærmer sig dobbeltplatin i både Sverige og Norge, og også herhjemme har den unge popkunstner stor succes på både streamingtjenester og i radioen, hvor "Hard Times" har været P3s Uundgåelige.

Aarhus:


Chorus Grant, HQ, Aarhus (spiller også på Skråen i Aalborg den 4. oktober)

Det kan ikke næsten ikke undgå at blive en stor oplevelse, når Chorus Grant, der lyder det borgerlige navn Kristian Finne Kristensen, indtager kælderlokalerne i Valdemarsgade med sin fabelagtige lyse vokal, poetiske tekster og nuancerige sangskrivning. Med sig har han et tæt sammenspillet band, der løfter musikken yderligere.

Odense:


Adam Cohen, Posten (spiller også på Tobakken i Esbjerg den 3. oktober, Pavilionen i Grenå den 4. oktober og DR Koncerthuset i København den 5. oktober)

Æblet falder ikke langt fra stammen, er der et ordsprog, der lyder, og i Adam Cohens tilfælde må det siges at være sandt. Han kan under ingen omstændigheder løbe fra sit fædrene ophav, som selvfølgelig er mesteren Leonard Cohen. Og selv om han ikke helt har faderens lyriske niveau og fremfor alt dybde, gør han det godt og er helt sikkert en oplevelse værd, når han gæster Danmark med sit nye album, der fik fire stjerne af vores anmelder Jan Opstrup Poulsen.

Esbjerg:


Cody, De Studerendes Hus (billedet, spiller også på VoxHall i Aarhus 3. oktober og Kulisselageret i Horsens 4. oktober)

Det selverklærede post-folk-ensemble lægger denne weekend vejen forbi Esbjerg, Aarhus og Horsens på deres tour med albummet "Windshield", der udkom i februar. I 2009 udgav de ep'en "CODY", der kom forud for deres debutalbum "Songs" senere det samme år. Siden har de udgivet endnu en single og to fuldlængde album. Alle udgivelser er der blevet kvitteret for med fem stjerner af GAFFAs anmeldere, og om deres seneste udspil "Windshield", der udkom tidligere på året, skrev Michael José Gonzalez:

"Det er endnu en samling imponerende sange, sanger, guitarist og sangskriver Kasper Kaae har skruet sammen, og de til tider kringlede kompositioner holdes forbilledligt sammen af en stærk sans for smittende popmelodier".


FREDAG DEN 3. OKTOBER

Aarhus:

Aarhus Psych Fest, Radar og Den Rå Hal


For anden gang slår den lille aarhusianske festival dørene op til kalejskopiske toner og langsomt duvende rytmer inspireret af 60'ernes og 70'ernes kunstnere. Programmet i år tæller blandt andet Distortion Girls, Morgan Square, Moon Mountain og The KVB (UK).

Rønne:

Kidd, Muzikhuset


Der er blevet lidt mere stille omkring Kidd, der først trak sig tilbage fra musikbranchen for derefter at ændre mening. Hans seneste album "Kiddæssancen" udgivet i maj fik en noget blandet modtagelse. GAFFAs anmelder var for eksempel ikke begejstret. Ikke desto mindre mener vi, at Kidd nok skal levere varen live, hvor han har et velspillende band med sig, så køb en billet, så drengen kan begynde at lave penge og ikke bare damer.

Struer:

Julias Moon og Freja Kirk, Folkets Hus (spiller også på Café Von Hatten i Randers den 4. oktober)


Elektropop/r&b-trioen Julias Moon kendt for hittene "Bay" og "Lipstick Lies" fortsætter i aften deres Danmarksturné i Struer. Gruppen vil i løbet af i år udgive suiten "Technicolor Vision" på i alt fire singler, hvoraf "Lipstick Lies" var den første. Julias Moon er inspireret af både amerikansk r&b, neo-soul, 80'er-synthpop, 90'er-eurodance og nyere britisk electronica. Gruppen var nomineret til to priser ved P3 Guld-showet, nemlig "P3 Talentet" og "P3 Lytterhittet".

Freja Kirk har komponeret sange, siden hun var 12 år gammel, og hun har siden gjort sig bemærket på dansk tv i The Voice-talentkonkurrenen. I marts udkom den 27-årige sangerindes debutalbum, der fik ordene " følsom melankoli i klangfyldt lydunivers" og fire stjerner hæftet på sig af GAFFA Sohail Hassan.

LØRDAG DEN 4. OKTOBER


København:

One-Eyed Mule (support Jørck), Lille Vega

For første gang i to år var der i september nyt fra det roots-inspirerede orkester One-Eyed Mule, da bandet udsendt deres femte album "For The Hollywood Heart in Your Girlfriend" på eget selskab, Grab Them Records, som fik hele fem stjerner af GAFFAs anmelder Morten Ebert Larsen. Siden har de været på turné, og i denne weekend lægger de vejen forbi Vesterbro og Lille Vega. Singer/songwriteren Jørck er support.


Wafande (support Cisilia), Koncerthuset, Studie 2

Wafande er i øjeblikket aktuel i Voice-Junior , men udgav tidligere i år sit andet album med titlen "Nyt Land". På lørdag kan du opleve ham i Koncerthuset, Studie 2, hvor han som altid finder plads til både at synge sine populære hits og også mere dybe, bevægende og rørende sange. Support er Cisilia, hvis musik kan betegnes som en blanding af r'n'b, reggae, dancehall og hiphop.

Yoyooyoy 4 x solo, Christianshavn Beboerhus


Denne aftens fire kunstnere Johns Lund, Anders Lauge Meldgaard, Toke Tietze Mortensen og Andreas Führer har fået musikelskere til at spidse ører med projekter som Slütspürt, Frisk Frugt, Yoke & Yohs, Fjernsyn Fjernsyn, Kirsten Ketsjer og meget mere. Som frontfigurer i musikfællesskabet Yoyooyoy har de i mere end et tiår været kompromisløst musikalsk afsøgende, men kun alt for sjældent har de været at finde på samme plakat. Lørdag er altså en enestående mulighed for at opleve dem alle samme aften, når de i fire solokoncerter i rap går på scenen i Christianhavn Beboerhus.

Odense:

Mikael K og Klondyke, Dexter


Den nordjyske troubadour Mikael K har med sit band Klondyke udsendt seks særdeles anmelderroste albums. I år udkom "Sange fra Nord", som er en samling musikalske portrætter af levende personer fra den nordlige del af Danmark. Du kan møde bokseren, ølmanden og heksen, for ikke at snakke om gøgleren og sømandsenken. Ja, der er mange forskellige mennesker på guds grønne jord, og på Mikael K's album er der plads til både stille eksistenser og larmende personager. Lørdag aften kan du møde mange af dem, og der bliver nok også tid til sange fra det efterhånden omfangsrige bagkatalog.

ANNONCE