Nyhed

Guide: Det skal du høre på Roskilde – ifølge Espen Strunk

GAFFAs mangeårige anmelder fortæller, hvem han synes, du skal høre

Electric Wizard (Arena, torsdag den 3/7 kl. 18.00)

I Roskildeprogrammets veritable jungle af stort set ukendte bands er britiske Electric Wizard blandt de navne, som denne signatur har visse forventninger til. Hård stenerrock med tråde direkte tilbage til Black Sabbath? Jo tak, meget gerne.

The Rolling Stones (Orange, torsdag kl 22)

Det er ved at være nogle årtier siden, The Rolling Stones har været uomgængelige på pladefronten, og den dér med "verdens største rockband" er unægtelig også lidt slidt. Det forhindrer dog ikke Jagger, Richards og kompagnis koncerter i fortsat at være både imponerende og indimellem ganske medrivende seancer - i al fald sidst jeg checkede for nogle år siden. Varm eventuelt op med den kompakte dokumentarfilm "Crossfire Hurricane" og glæd dig til et ekko af den elektriske energi fra hovedværker som "Sticky Fingers," "Let it Bleed" og "Beggar's Banquet."Jason Isbell & The 400 Unit (Pavillon, fredag den 4/7 kl. 16.00)

Der skal selvfølgelig et skvæt americana i denne anmelders Roskilde-cocktail - i år således fra Jason Isbell, tidligere medlem af Drive-by Truckers og nu på landevejen med sin 400 Unit, som inkluderer hustruen Amanda Shires på violin og backingvokal. Det er ikke dårligt, skulle jeg hilse og sige.Spids Nøgenhat (Avalon, lørdag den 5/7 kl. 22.00)

Selvom det er mange år siden, jeg personligt muntrede mig med magiske paddehatte og den slags, er glæden ved en god omgang syrerock heldigvis stadig intakt. Har du det på samme måde, ville det være dumt ikke at indfinde sig på Avalon-scenen sent lørdag, hvor Spids Nøgenhat - need I say more? - giver koncert i kølvandet på sidste års "Kommer med fred" - i øvrigt første album i over ti år fra det københavnske kultorkester.

Stevie Wonder (Orange, søndag kl 19.45)

"I just called to say I love you...." Han er faktisk kun 64, men det føles på en eller anden måde, som om den evigt sympatiske superstjerne Wonder altid har været her. Og man skulle da være et skarn for ikke at dukke op, når Motown-mesteren indtager Orange Scene søndag aften.ANNONCE