Nyhed

Hør forsvundet sang med 8-årig Michael Jackson

En ny sang fra Michael Jacksons tid i Jackson Five er dukket op til overfladen – sangen er fra 1967

En ny sang fra Michael Jacksons tid i Jackson Five er blevet offentliggjort. Den nye sang "Big Boy", hvor Michael Jackson i en alder af otte år synger lead-vokal, er dog ikke helt ny i virkeligheden, den er nærmere glemt. Sangen "Big Boy" var nemlig den første tilgængelige kommercielle optagelse fra Jackson Five. Du kan høre sangen nederst på siden.

"Big Boy" blev frigivet i januar 1968 af Steel Town Records, men i juli året før havde Jackson 5 indspillet det samme nummer hos Chicago's One-derful! Records. Her havde de alle deres egne instrumenter med i pladeselskabets studie, og her sang den kun otte-årige Michael Jackson, mens resten af bandet spillede. Denne session har været helt og aldeles glemt, indtil 2009, hvor guitarist Larry Blasingaine gjorde Jake Austen opmærksom på den. Jake Austen, som var skribent hos Chicago Reader, var på daværende tidspunkt i gang med at skrive en historie om udgivelsen fra Steeltown Release. Austen kontaktede derefter Eric D. Leaner, som var en af de fire søskende, der etablerede One-derful!, og Leaner begyndte at lede efter det forvundne bånd.

"Indtil Jake Austen ringende mig op for at forklare, at en Jackson 5-demo potentielt set var forsvundet, og at det ville være den hellige gral af Michael Jackson-optagelser, hvis vi havde det, havde vi ikke haft nogen ide om, at vi var i besiddelse af det," siger Leaner til Rolling Stone og fortsætter: "Jeg spurgte min svoger Herb Newkirk, for at se om vi kunne finde det, på trods af at vi havde allerede havde gennemgået alle båndene i vores arkiv. Et par dage senere ringede han og sagde 'Svoger, jeg har fundet det!"


Hør "Big Boy", i originaludgave og optaget for første gang af Jackson 5 hos One-derful! Records, her.

 

ANNONCE