Nyhed

Hør: GAFFAs lørdagsmix

Er du klar til denne uges nyheder, hits og anbefalinger?

Endnu en gang er det blevet lørdag, og GAFFA er klar med lørdagsmix - din spilleliste til aftenens fest, hyggelige hjemmeaften eller inspiration.

Ligesom i sidste uge har vi været på dyk i ugens aktuelle musiknyheder og de danske hitlister samt nye anbefalinger for at finde hits til din aften.

De 10 sange er samlet her forneden i WiMP og Spotify, og når du skal have gang i løjerne er det bare at trykke play og køre med. 

Denne uge står måske særlig i rockens tegn, da vi af en eller anden grund har fået klemt en masse el-guitar ind. Bare rolig, der er dog også blevet plads til dansable, elektroniske toner. Så lad os sadle op!


1) David Bowie - Hang On To Yourself

Det rygtes, at The Thin White Duke, hr. David Bowie, muligvis har en ny single på vej. Derfor får han lov til at sparke lørdag aften i gang med "Hang On To Yourself" fra "Ziggy Stardust & The Spiders From Mars" fra 1972. Lyt lige til Mick Ronsons hvide Les Paul Custom, som manden fra Hull fræser det riff ud af gribebrættet. Så er vi i gang.

2) Pink Floyd - Another Brick In The Wall, pt. 2

Pink Floyd er klar med et nyt udspil. Det er også deres sidste, siger David Gilmore. Imens vrisser Roger Water i krogene, fordi han ikke har noget med afskedsaluten at gøre. Pink Floyd består på denne måde kun af Gilmore og trommeslager Nick Mason efter keyboardspiller Rick Wright afgik ved døden i 2008. Han medvirker dog på de nye indspilninger. Her får I en gammel klassiker til at minde os om, at det stadig er lørdag - og der er ikke nogle lektier, der skal laves lørdag aften. 


3) Black City - Summertime

Det danske rockband Black City trak i denne uge stikket. Efter to roste album kunne københavner-bandet ikke blive enige om arbejdsmetoderne, og det er blevet til et venskabeligt split. De spiller i aften deres afskedskoncert på Lygten i København. For those about to rock, we salute you! 

4) Catfish And The Bottlemen - Kathleen


Wales har en glimrende tradition for habile rockbands (Manic Street Preachers, anyone?). Seneste skud på stammen er de unge knøse i Catfish And The Bottlemen. De har i år udgivet deres debutalbum, "The Balcony". Herfra tager vi baskeren "Kathleen". Tjek dem ud! 

5) Prince - U Know

Velkommen til Prince på den danske hitliste. Måske lille af størrelse, men bestemt ikke af format, har den lilla legende smidt hele to album på gaden. Og danskerne giver dem tommelfingeren op! GAFFAs Sohail Hassan kvitterede med fire stjerner for det første af de to album, "Art Official", og skrev: "Selv om dette album ikke er det bedste fra Princes side, er musikken stadig glimrende, og han formår at holde sig relevant i modsætning til mange andre stjerner fra 80'erne."


6) Crystal Castles  - Not In Love

Crystal Castles er også gået i opløsningen. På sin egen Facebook-profil skriver duoen ene halvdel Alice Glass:

"Jeg forlader Crystal Castles. Min kunst og min selvudfoldelse i enhver form har altid drejet sig om inderlighed, ærlighed og medfølelse med andre. Af en række både professionelle og personlige årsager føler jeg ikke længere, at dette er muligt i Crystal Castles. Selvom dette er slutningen på Crystal Castles, håber jeg, at mine fans vil tage imod mig som solokunstner på samme måde, som de har taget imod Crystal Castles."


Den forladte halvdel af Crystal Castles, Ethan Kath, har endnu ikke kommenteret Alice Glass' afsked offentligt.

7) Depeche Mode - Never Let Me Down Again

Depeche Mode har frigivet datoen for en ny koncertfilm og livealbum, og det bliver den 17. november. Det britiske elektro-band har optaget albummet og filmen i den tyske hovedstad Berlin, hvor de gav koncert i O2 World-arenaen sidste år i november.


 

8) The Prodigy - Smack My Bitch Up

Jonas Åkerlund tænkte, at nu siden han har haft succes med at lave kontroversielle musikvideoer (blandt andet "Smack My Bitch Up" af The Prodigy) og fede Hollywood-film som "Spun", kunne han da ligeså godt købe en kirke i denne uge. Det er et forfriskende tiltag, da black metal-musikere som oftest har for vane at brænde dem af. 


9) Kaliber - Hver Vores Vej

Drengene fra Vestegnen har været forbi familien på Bryggen, og man må sige, at Linses datter, Geggo, gør det godt i Kalibers nye musikvideo, "Hver Vores Vej". Der er dømt poledance, så det bliver slået fast, at vi i Danmark ikke halter bagefter med at få sat musik på rumpettens sving. 

10) Lis Er Stille - Lyncher's Aim


Når festen skal til at slutte, kan det føles lidt som dommedag, så lad os gå ud med et brag. Danske Lis Er Stille lader verden - og aftenens fest - komme til en ende med en omgang progrock, der nok skal give den inkarnerede Muse-fan blod på tanden. Tag godt imod "Lyncher's Aim".

Hør spillelisten i WiMP og Spotify her:

ANNONCE