Nyhed

Hør Wafande, Ulige Numre med flere genfortolke børnesange

Vil du høre Ulige Numres version af Hodja Fra Pjort eller hvad med Ida Corr med sangen Min Kat Den Danser Tango?

Nu kommer en samling af børnesange sunget af store danske musikere, en samling som har fået titlen "De Store Synger". Udgivelsen indeholder ti udvalgte børnesange inspireret af 1990'ernes "Åh Abe"-serie og traditionelle sange fra sangbogen "De Små Synger".

Med sangene følger en grafisk sceneopsætning i form af visuelle figurer til hver sang. Der er derfor i alt ti animationsvideoer, som er lavet i samarbejde med Vevo-videokanalen. De kan ses via YouTube.

Ulige Numre har genfortolket det kendte børnehit "Hodja Fra Pjort" lavet af Sebastian, som de fleste nok kan synge med på. Det danske band forklarer, hvorfor lige netop dét nummer blev deres bidrag til "De Store Synger": 

"Sebastian er en af de største sangskrivere, vi har herhjemme, og da vi fik tilbuddet om at lave en sang til De Store Synger, var vi ikke i tvivl om, at vi ville forsøge os med 'Hodja fra Pjort'. Det er en underdrivelse bare at kalde den for en børnesang, synes jeg. Den er tidløs, original og kender ingen alder. Vi har forsøgt at beholde det magiske og legende i vores version og håber, at børn rundt omkring får glæde af den!"

Også sangerinden og sangskriveren Julie Maria har lavet en version af en børnesang. Hun har nyfortolket sangen "Pjerrot sagde til Månen". Sangerinden uddyber valget:

"Pjerrot Sagde Til Månen" har en smuk, enkel melodi, og lyrikken er så fin og poetisk. Hver sætning står malet i billeder og beskriver kærligheden i en sød enkelhed. Jeg elsker den sang, og jeg synger den hver aften for min lille søn, Sol," siger hun.

Ud over de nævnte musikere er der også Wafande, Sys Bjerre, Panamah og mange flere. Udgivelsen af "De Store Synger" er både på digitale musiktjenester, men fås også fysisk på cd.

Du kan høre sangene i videoerne en efter en nedenfor, ud fra tracklistens rækkefølge til "De Store Synger":

1. Ulige Numre: "Hodja fra Pjort":

2. Ida Corr: "Min Kat Den Danser Tango":

p>

3. Annika Aakjær: "Tyggegummikongen Bobbel":

4. Freja Loeb: "Tarzan Mama Mia":

5. Panamah: "I En Skov En Hytte Lå":

6. Wafande: "Mit Allerfarligste Sted":

7. Tue West: "Solen Er Så Rød Mor": 

8. Sys Bjerre: "Elefantens Vuggevise": 

9. Julie Maria: "Pjerrot Sagde Til Månen": 

10. RebekkaMaria: "I Skovens Dybe Stille Ro":

 

 

ANNONCE