Nyhed

Se Ena fra Fagget Fairys i rå og smuk video

Den ene halvdel af duon Fagget Fairys er ude med sin anden single, hvor hun lukker os ind i sit følelsesunivers

Ena, kendt fra den hedengangne duo Fagget Fairys med DJ Sensimilla og det populære nummer "Feed the Horse", har nu udgivet sin anden single i solokarrieren. Titlen på singlen er "All Over Me" og er opfølgeren på Enas debutsingle "Deep Seas". Førstesinglen blev i øvrigt P3s Uundgåelige i juni i år. Hendes første ep udkommer senere på efteråret og inkluderer de to singler. Du kan se videoen til "All Over Me" nedenfor.

"All Over Me handler om den stilstand, man pludselig kan overvældes af, når forelskelsen har lagt sig, og det bliver hverdag. Når hele intimiteten drukner i støvsugning - og erkendelsen over at have mistet den, går op for én", fortæller Ena selv om sangen.

Det at være i krig med sine egne følelser og længes efter noget andet er en passende beskrivelse på den nye sang. Alle hæmninger og facader bliver smidt fra sangerinden Ena. Efter at Ena er gået solo, har musikstilen ændret sig temmelig radikalt. Det er gået fra et elektronisk klubudtryk med masser af attitude til en eftertænksom pop, som dette nye nummer især bærer bræg af.


Ena med det borgerlige navn Elena Cosovic har en særlig fortid, som også kommer til udtryk i den nye video til "All Over Me". Hun er flytning fra Bosnien og kom til Danmark i 1991 med sin familie.

Senere dannede hun Fagget Fairys, der turnerede rundt i Europa mellem 2009-2011 med kæmpehittet "Feed The Horse" og albummet af samme navn, der forenede elektronisk klubmusik med vildskaben fra Balkan-musik. Det var det eneste album, gruppen udgav sammen, men det fik en flot karakter af GAFFAs Thomas Borre.

Efter at duoen gik i opløsning i 2012, har Elena Cosovic gået i en anden og mere voksen stilretning, hvor hun sætter ord på sine tanker.


Sangerinden mente, at der kun var ét sted, at videoen til den personlige og sårbare sang "All Over Me" kunne blive lavet: Sarajevo, som var det sted hun flygtede fra tilbage i 1991 sammen med resten af familien.

Den visuelle del i videoen til "All Over Me" giver et personligt indblik i sangerindens livshistorie. Her står ghettoens rå betonvægge i skarp kontrast til den smukke og vilde natur – elementer, som på mange måder har bidraget til Enas musikalske DNA.

Den kommende ep fra Ena er lavet med producer-duoen Lasse Lyngbo og Pato Sienbenhaar. Pato er den danske rapper, som vi blandt andet kender for nummeret "Gå For Det", og det var ham, som opfordrede Ena til at gå solo. Han hjalp hende med at finde den sårbare side frem i musikken, men det elektroniske udtryk har sangerinden ikke helt sluppet, som du også vil opleve i den nye musikvideo. Så Ena leger med genrerne, men hvor meget må du vente på at se, når hendes ep udkommer senere på efteråret.


Du kan se den nye video "All Over Me" og blive lukket ind i Enas følelsesunivers, dog stadig med den elektroniske lyd:

 

 

 


ANNONCE