Nyhed

Tidligere My Chemical Romance-sanger til Danmark

Gerard Way gik sidste år solo – nu besøger han landet

Gerard Way, sanger i nu hedengangne My Chemical Romance, giver sin første danske koncert som solist i Pumpehuset i København søndag den 1. februar.

Amerikanske My Chemical Romance var et af de største bands på 00'ernes emo-rockscene. Konceptalbummet "The Black Parade" fra 2006 solgte millioner af eksemplarer og hittede både i hjemland og det store udland. Som band nåede My Chemical Romance at fylde KB-Hallen til bristepunktet flere gange samt optræde på Roskilde Festival to gange – senest i 2011. Sidste år gik de fem musikere dog hver til sit.

Forsangeren Gerard Way har dog hurtigt rejst sig fra asken af det nu afdøde band. I foråret annoncerede han sin nye karriere som solist. I august gav han sine første koncerter i eget navn på nogle britiske festivaler, og den 29. september udkom hans første soloalbum, "Hesitant Alien."


"Hesitant Alien" blev tildelt fem stjerner af GAFFAs anmelder Kristoffer Veirum og blev beskrevet således: "Kort sagt består albummet af storladne melodier med dramatiske tekster, svøbt i flotte harmonier, effektive pophooks og oprørsk guitar. Lyt for eksempel blot til singlen 'No Shows', som på god vis opsummerer lytteoplevelsen."

Med et soloalbum i rygsækken er emo-rockeren klar til at stå på egne ben i noget mere intime rammer, end han hidtil har været vant til i Danmark. Det bliver nemlig som nævnt Pumpehuset, der lægger scenegulv til amerikanerens danske solokoncertdebut 1. februar.

Billetter kan findes her.


Hør "No Shows" fra Gerard Ways soloalbum "Hesitant Alien" herunder:

 

 

 


ANNONCE