Nyhed

Brody Dalle sviner afklædt J.Lo- og Azalea-video

Rocksangerinden angriber den bagdelsfokuserede musikvideo – og får igen

For nylig viste vi Jennifer Lopez og Iggy Azaleas musikvideo "Booty", der fokuserede meget på de to kvinders bagdele og afklædte hud. Videoen gav anledning til en del debat på GAFFA.dk og GAFFAs Facebook-side, og det er ikke det eneste sted, den har udløst kritik. Også den australsk fødte, californiske bosatte rocksangerinde, -sangskriver og guitarist Brody Dalle har været ude med riven. På Twitter skrev hun forleden:

"Jeg tror, JLo og Iggy Azalea har tabt deres hoveder oppe i hinandens røve" og senere "Jeg prøver at forstå, hvad meningen er med deres rædselsfulde video, men jeg kan ikke finde nogen" og "Sangen er noget lort, som er skrevet af aaalt for mange mennesker, herunder en velkendt kvindemishandler" (Sangen er skrevet af ti personer, blandt andre Chris Brown, red.)

Dalles tweet har fået mange kommentarer, der bakker hende op, men enkelte har været mere kritiske, og én ved navn Kayla skriver således: "Godt gået. Dit angreb har inspireret til en masse pigehad og "slut and body shaming"", altså at Dalle får kvinder til at føle sig skyldige over at optræde sexet. Kayla påpeger også, at Dalle tidligere har erklæret sig som fan af den nu afdøde sangerinde Wendy O'Williams fra punkbandet Plasmatics, en kvinde, der ofte optrådte topløs, blot med brysterne dækket af tape.


Det har fået Dalle til at uddybe sin kritik på Facebook. Her skriver hun blandt andet:

"Mit problem med denne sang og videoen er det uheldige budskab, den sender til vores påvirkelige unge drenge og kvinder. Hvordan kan teksten "Giv ham, hvad han beder om" give styrke til kvinder? Hvordan kan det at sprede balderne og synge "Giv ham, hvad han beder om" give styrke til nogen som helst?

Dalle fortsætter:


"JLo og Iggy kan føle sig styrket af deres kroppe, og det er fint; deres kroppe ER stærke, smukke og livgivende. Men de er så meget mere end deres kroppe. Måske føler de, at det at bruge deres kroppe er den eneste måde, de kan holde sig populære og på toppen. Det er blevet til en konkurrence om, hvem der får flest hits på YouTube og Veto, og hvem der kan gå længst, ikke om kvaliteten af deres sange og de budskaber, de sender. Og hvorfor? For at tjene masser af penge og fylde de store maskiners lommer, uanset hvem det går ud over."

Dalle skriver videre, at hun gerne vil have, at hendes datter og søn kan vokse op og vide, at kvinder er mere værd end deres kroppe, og at mænd skal behandler kvinder som ligeværdige på alle niveauer. Hun slutter af med at skrive: "Kayla, hvis du vil twerke dit liv væk nøgen på et website, så er du velkommen, det er dit liv. Men jeg ved, at du kunne gøre så meget mere – og det er okay, ikke? PS: Wendy O ødelagde kvindelige stereotyper på en tid, hvor det virkelig fucking betød noget, hvor det formodentlig var skræmmende for hende at gøre det. Hun var modig, stærk og undskyldte ikke. Jeg respekterer hende meget."

Anmelder: Sejeste kvindelige rocksanger under 67


Brody Dalle udgav i april sit første soloalbum, "Diploid Love". Hun har skrevet alle sangene og har spillet og sunget næsten det hele – med undtagelse af gæstebidrag fra Shirley Manson (Garbage), Nick Valensi (The Strokes), Michael Shuman (Queens of the Stones) og Emily Kokal (Warpaint). Albummet er co-produceret af Dalle og Alain Johannes (Arctic Monkeys, Them Crooked VulturesMark Lanegani dennes studie og i Dalles og hendes mand Josh Hommes (Queens of the Stone Age med flere) studie Pink Duck. 

GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen tildelte "Diploid Love" fire pæne stjerner med blandt andet følgende ord: "...der findes simpelthen ikke en sejere kvindelig rocksanger under 67 end Dalle (Löbner refererer her til Patti Smith, red.), og hendes karismatiske og karakteristiske hæse vokal har bestemt ikke mistet sin nerve af den lange pause." Læs hele anmeldelsen her.

Brody Dalle har inden sin solokarriere udgivet to ep'er med Sourpuss i 1995-1996, en ep og tre album med The Distillers i perioden 1999-2003 og en ep og et album med Spinnerette i 2008-2009. 


Se Brody Dalle med videoen "Meet the Foetus/Oh the Joy", hvor hun får hjælp af Garbage-sangerinde Shirley Manson, og nedenfor den omdiskuterede video med Jennifer Lopez og Iggy Azela, og giv gerne dit bud i kommentarfeltet. Er JLo og Iggy underlagt en sexistisk musikindustris dominans, eller er de stærke og selvstændige kvinder?

 

 

  


 

  

 

 


ANNONCE