Nyhed

Halvdelen af Simon & Garfunkel gæster Danmark

Art Garfunkel, som siden han var den ene halvdel af Simon & Garfunkel har haft en flot solokarriere, indtager nu landet

Amerikanske Art Garfunkel er en mand med mange talenter. CV'et dækker sanger, sangskriver, multiinstrumentalist, skuespiller og digter. Han er dog mest kendt for sin tid med Paul Simon, hvor de to stod bag nyklassikere som "Scarborough Fair", "Mrs. Robinson" og "Bridge Over Troubled Water" i duoen Simon & Garfunkel. Alt imens Paul Simon stod for sangskrivningen, var Art Garfunkel manden med den vidtfavnende stemme og de karakteristiske vokalharmonier. Simon & Garfunkel gik officielt fra hinanden i 1970, men er dog blevet genforenet ved flere lejligheder siden.

Både Art Garfunkel og Paul Simon, som i dag begge er 73 år, har siden deres brud haft aktive solokarrierer. Art Garfunkels seneste soloudspil udkom i 2007, hvor han udgav albummet "Some Enchanted Evening". I 2008 kvitterede GAFFA' anmelder Simon Høgh Meldgaard med fire stjerner, da Art Garfunkel besøgte Odense og skrev: "Den distinkte, rene, ringende, høje tenor kan endnu. Det var, som om der skulle varme i den, for der gik lidt tid, inden den var i sit es, men her er det stadig en unik stemme. Det er kommet mere luft på, og de høje steder var tydeligvis ikke så nemme at nå som tidligere. Men næsten, for der blev ikke kappet mange tæer i det gamle og virkeligt høje og vanskelige materiale. Selv "Bridge Over Troubled Water" blev sunget næsten uden kompromiser. Og alderen har faktisk givet stemmen mere varme og karakter, der hvor den mangler det allersidste i teknisk udfoldelse."

Selvom koncerten fandt sted for seks år siden, er der grund til høje forventninger, da Art Garfunkels stemme, ifølge ovenstående modnes og bliver bedre med alderen, som en god flaske vin. Koncerten finder sted den fredag den 20. marts i DR Koncerthuset, hvor Koncertsalen lægger lokaler til en blanding af numre fra tiden i Simon & Garfunkel og kunstnerens solokarriere.  


Billetter kan købes her.

Se Simon & Garfunkel med nummeret "Mrs. Robinson" herunder:


ANNONCE