Nyhed

Chris Hadfield udgiver album indspillet i det ydre rum

Den pensionerede astronaut har skiftet karriere

Den canadiske astronaut, Chris Hadfield, gik viral i maj 2013, da han fra det ydre rum uploadede et akustisk cover af David Bowies "Space Oddity" på sin YouTube-konto

I juli samme år gik Hadfield på pension, men inden da havde han indspillet en række sange fra ISS, som nu bliver til et helt album:

"Den sindsro og nåde, jeg følte, mens jeg var i kredsløb om jorden, vægtløs ved vinduet, gav mig et helt nyt sted at skrive og performe musik", siger han og tilføjer: "Jeg er glad for at kunne dele disse færdige værker, som en ny måde at fortælle om historier om den tidlige udforskning af rummet."

Alle sangene er optaget i det ydre rum, mens Hadfield har været i kredsløb om jorden. De eneste remedier, han har brugt, er hans guitar og computer. Efterfølgende er optagelserne blevet givet videre til produceren Robbie Lackritz, der har tilføjet ekstra instrumenter, der er indspillet af blandt andet Barenaked Ladies, Buck 65 og Ron Sexsmith.

Hadfields cover af "Space Oddity" er eftersigende den første musikvideo nogensinde, der er indspillet i rummet, og indtil videre er den blevet set over 25 millioner gange. David Bowie har desuden kaldt Chris Hadfields cover for den mest gribende version, han har hørt.

Albummet forventes at ramme gaden senere i år.

Se eller gense Chris Hadfields cover af "Space Oddity":

ANNONCE