Nyhed

En stjernespækket aften til Rock and Roll Hall of Fame

Ringo Starr blev endelig indlemmet i den berømte Hall of Fame til den 30. udgave af ceremonien

Der var en parade af musikalske personligheder under lørdagens ceremoni for den 30. udgave af Rock and Roll Hall Of Fame. Ringo Starr trådte i fodsporene på sine bandmedlemmer fra The Beatles og blev indlemmet i den prestigefyldte Rock and Roll Hall Of Fame.

"Det er ligesom om, at hele min pladesamling sidder i dette lokale" udtalte forsanger i Green Day, Billie Joe Armstrong i sin takketale og kastede et blik over salen, der talte gæster som Paul McCartney, Stevie Wonder, Patti Smith, Ringo Starr og Bill Withers. Den mere end fem timer lange aften bød på en bred vifte af optrædener fra alle afkroge af det musikalske spektrum. "En masse forskellige musikgenrer er i The Hall Of Fame" forklarede Withers, og fortsatte: "Miles Davis har ingen lighed med Jerry Lee Lewis. Men enhver slags musik har sine egne grundlæggere, og på den måde er der fællestræk."

De mangeartede kunstnere hyldede hinanden og musikken ved at optræde på kryds og tværs af genrer. Dave Grohl gik på scenen med Joan Jett i fremførelsen af "Cherry Bomb", mens John Legend og Stevie Wonder sang "Lean On Me" til ære for Bill Withers. 

Det var et tårevædet øjeblik, da Patti Smith reciterede teksten fra "Perfect Day" til ære for afdøde Lou Reed, hvis enke, Laurie Anderson modtog hædringen på hans vegne. "Lou forstod smerte, og han forstod skønhed. Han vidste, at de to ofte var dele af hinanden. Det var det, der gav ham energi og satte ham i bevægelse.. Du ændrer dig for evigt, når dit livs kærlighed dør i dine arme. Da Lou døde i mine arme, lavede han tai chi med sine hænder. Jeg så glæden og overraskelsen i hans øjne, da han udåndede," fortalte hun. 

Paul McCartney præsenterede Ringo Starr med ordene: "Ringo er noget ganske særligt. Når han spiller bag dig, behøver du ikke se dig tilbage og spekulere over, hvorvidt han har tænkt sig at øge eller sænke hastigheden. Den er der bare." Øjeblikket blev efterfulgt at en lang tale fra Starr selv, der også gav sig tid til at kaste et godt råd efter unge musikere: "Når du sidder i en bus, og du prutter, så indrøm det. Det bliver et helvede, hvis du ikke gør dey, for alle vil bare beskylde alle andre. Lav en pagt om, at du vil indrømme det. Det gjorde vi, og det er derfor, at vi blev så store."

Aftenen næstsidste nummer blev "With A Little Help From My Friends", der blev fremført af stort set alle optrædende i en tætpakket jam-session. Se det her:

ANNONCE