Nyhed

Guide: Her er majs 11 essentielle koncerter

Årets sidste forårsmåned byder på fede koncerter, som du slet ikke har overskud til at blive væk fra

Vi kan næsten smage sommeren - og så alligevel ikke helt. Men nu nærmer vi også i hvert fald maj, forårets sidste måned. Og mens vi venter på solens varme komme, er der en liflig række af koncerter at tage til i netop maj måned. Vi har samlet majs 11 essentielle koncerter, som du stadig kan nå at få billetter til. Klik på kunstnernavnet for links til billetsalg - også til andre koncerter med den pågældende kunstner. 

 

Fredag den 1. maj


København: 

Spids Nøgenhat, Plænen (Tivoli)

Siden udgivelsen af "Kommer Med Fred" fra efteråret 2013 har der været fart på for Spids Nøgenhat, der blandt andet oplevede stor succes på Avalon-scenen på Roskilde Festival sidste år, efterfulgt af en udsolgt Danmarksturné. I november 2014 modtog de to Danish Music Awards for "Årets Danske Livenavn" og "Årets Danske Liveudgivelse". Ganske live spiller de altså også på Plænen i Tivoli fredag den 1. maj, og bandet kan også opleves på dette års NorthSide i Aarhus og Tinderbox i Odense.

 


Tirsdag den 5. maj


København: 

Mudhoney, Loppen 

Amerikanske Mudhoney blev dannet i 1988 efter opløsningen af bandet Green River, hvis medlemmer blandt andet talte de senere Mudhoney-medlemmer Mark Arm og Steve Turner og de senere Pearl-Jam-musikere Jeff Ament og Stone Gossard. Mudhoney debuterede i 1989 med et selvbetitlet album og har siden udgivet en lang række albums. Gruppen er langtfra de mest kommercielt succesfulde på Seattles grungescene, men har opnået stor anerkendelse for deres blanding af heavyrock, blues og punk, der har inspireret mange andre bands. Med albummet "Vanishing Point" 2013 i rygsækken indtager Mudhoney Loppen tirsdag den 5. maj. Bandet spiller desuden også på Radar i Aarhus dagen efter og på Posten i Odense den 10. maj. 


 

 

  

 


Aarhus: 

Sam Amidon, Atlas 

Den amerikanske singer/songwriter Sam Amidon albumdebuterede i 2007 med "But This Chicken Proved False Hearted" og har siden da hørt til klodens stækeste fortolkere af traditionelle, amerikanske folkesange. Fra mesterværkerne "All Is Well" (2008) og "I See The Sign" (2010) til "Bright Sunny South" (2013) og den seneste "Lily O" fra 2014. Sidstnævnte fik GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann helt op at køre, og han gav da også albummet hele fem stjerner. Tirsdag den 5. maj kommer amerikaneren forbi Atlas i Aarhus, hvor han med garanti vil få skabt solid amerikansk stemning blandt publikum. Amidon spiller i øvrigt også koncert dagen efter på Loppen i København.  

 

Swans, VoxHall 


Amerikanske Swans giver koncert på VoxHall i Aarhus tirsdag den 5. maj. Bandet under ledelse af sanger, sangskriver og guitarist Michael Gira spiller eksperimenterende rock, der baserer sig på både støjrock, postpunk og neofolk. Og så er bandet kendt for at levere meget lange sange og koncerter med massiv lydstyrke. Gruppens seneste album, dobbeltalbummet "To Be Kind", indeholder således ti numre med en samlet spilletid på i alt 1 time og 21 minutter, altså i snit 12 minutter per sang. Swans spillede sidst koncert i Danmark i Vega tilbage i november. Her gav GAFFAs anmelder koncerten hele fem stjerner, og i overskriften lød det: "Hvor andre af 80'ernes relikvier forlængst har opgivet teten eller er gået schlagernes vej, stod Swans denne aften som et sprællevende eksempel på, at alder blot er et tal."

Fredag den 8. maj

Frederikshavn: 


Per Vers, Det Musiske Hus (turnéstart)


Den 20. april udgav Per Vers sit nye album "Tæt", der kredser om temaet nærhed: Det handler om den moderne mand, om sammenbrud, om døden og om at være online. Albummet begejstrede GAFFAs anmelder Maria Therere Seefeldt Stæhr, som gav pladen fire stjerner med overskriften: "Et vedkommende album fra ordsmeden, der bliver ved at blive bedre". Nu er Per Vers klar til at tage på danmarksturné med sit nye album, og den starter i Det Musiske Hus fredag den 8. maj. Sangeren når desuden også forbi både Aalborg, København, Aarhus og Roskilde i løbet af maj.    

 

Tirsdag den 12. maj


København: 

LIGA, GAFFA Library Sessions (Frederiksberg)

Trods mindre end to år på bagen har danske LIGA snart ikke plads til flere platin-awards på kaminhylden, og i 2014 spillede trioen intet mindre end 194 koncerter. De tre musikere har en særlig sans for at kreere pophits - nævner i flæng "Julia", "Skylder Dig Ik' Noget" og "Den Første Gang". Til GAFFA Library Sessions tirsdag den 12. maj kan du både møde og høre Nicky Russek, Feras Agwa og trommeslager Ihan Haydar. Der vil være tale om masser af snak, minikoncert og mulighed for at stille spørgsmål til og hilse på gruppen. 

 

Torsdag den 14. maj - lørdag den 16. maj


Aarhus: 


Pop Revo, VoxHall og Atlas 

Den aarhusianske festival Pop Revo løber af stablen torsdag den 14. maj til lørdag den 16. maj. Festivalen har allerede en spækket plakat, der byder på navne som amerikanske Foxygen, britiske The Pop Group og Dean Blunt samt canadiske Viet Cong. Pop Revo har selvfølgelig også danske navne på programmet, og du kan blandt andre opleve Thulebasen, Marching Church og Liss. Herlighederne kommer til at foregå på både VoxHall og Atlas - og du kan se hele programmet via den officielle hjemmeside lige her


 

Fredag den 22. maj

København: 


Jonathan Johansson, Vega 

Den svenske sanger og sangskriver Jonathan Johansson (billedet) har været en sand anmelderdarlig i både Sverige og Danmark, siden han i 2009 udgav sit andet album "En Hand I Himlen", og nu står svenskeren klar til at at indtage Vega i København fredag den 22. maj. Det bliver blandt andet med det seneste album "Lebensraum!" i hånden, et album, som udkom den 25. marts. GAFFAs anmelder gav pladen fem stjerner og skriver blandt andet: "Den 34-årige svenske popbegavelse Jonathan Johanssin har på sit femte album igen omsvøbet sig med aldeles klangfuld pop, men de før så naturlige new romantics-toner har på 'Lebenraum!' fået et bredere strøg 80'er-neon." Publikum må hellere forberede sig på at komme på et behageligt 80'er trip den 22. maj. 


 

Fredag den 22. maj - lørdag den 26. maj

København: 


Nordic Noise Festival, PH Caféen 

For tredje år i træk slår Nordic Noise dørene op til et brag af en festival i rockens og hardrockens tegn. Man har allerede offentliggjort det færdige program for to-dages festivalen, og blandt andre danske St. Prostitute og svenske Lou Siffer & The Howling Demons er på plakaten. Festivalen løber af stablen på PH Caféen i København den 22.maj.-23. maj, og du kan se det fulde program lige her.  


 

Tirsdag den 26. maj

København: 


Meghan Trainor, Vega 

Sangerinden bag mega-hittene "All About That Bass" og "Lips Are Movin", Meghan Trainor, kommer til Danmark tirsdag den 26. maj. Koncerten med den populære amerikaner kommer til at finde sted i Store Vega i København. Den unge sangerinde kan bryste sig af både at kunne skrive sanger, sangskriver og producer på cv'et, og lige nu er hun på sin første solo-turné. Touren rammer altså også Vega, hvor fans kan opleve hende give sin første koncert på dansk grund. Der er kun få billetter tilbage, så det er med at være hurtig!


 

Fredag den 29. maj


Aarhus: Dizzy Mizz Lizzy og D-A-D, Aarhus Havn

Dizzy Mizz Lizzy turnerer i disse dage land og rige rundt til en række udsolgte koncerter. Men samtidig har de slået sig sammen med rockikonerne fra D-A-D til to dobbeltkoncerter: Fredag den 29. maj på Aarhus Havn (Mindet) og fredag den 5. juni på Østerbro Stadion i København (udsolgt). For nylig blev det afsløret, at de to bands får fornem opvarmning til den første koncert, nemlig Love Shop og Dúne


 

Koncerter du ikke nåede at købe billetter til

Vi synes også, det er passende at løfte sløret for nogle af de koncerter i maj, som du måske burde tage til, men som du rent faktisk ikke KAN tage til - fordi du ikke har været hurtig nok ude med grabberne efter billetter. J. Cole i Vega den 5. maj er udsolgt, ligeledes Ulige Numre i Pumpehuset den 8. maj, 5 Seconds of Summer i Forum den 12. maj, Nick Cave i DR Koncerthuset den 12.-13. maj og Tyler, the Creator i Vega den 20. maj. 


Nå ja, så vil vi da til sidst lige minde dig om, at Spot Festival 2015 rammer Aarhus denne weekend: Masser af upcoming navne på usandsynlig mange spillesteder i Aarhus. Du kan finde billetter og læse om det omfattende program via den officielle hjemmeside.  

 

 


 

ANNONCE