Nyhed

Guide: Hør ugens bedste sange

Er du klar til denne uges creme de la creme fra ind- og udland?

I sidste uge blev der frigivet fornuftige nye singler fra blandt andre Death Cab For Cutie og Muse. GAFFA har selvfølgelig også denne lørdag samlet ugens bedste sange blandt de nye ude i æteren, og de vil gøre sig godt i høretelefonerne på dagens cykeltur i det tvivlsomme solskin eller til at fyre op under højtalerne med, hvis du skal gøre dig klar til fest-eskapader. 

De folkekære rockdrenge fra Dizzy Mizz Lizzy skulle have begyndt deres udsolgte Danmarksturné igår, men Tim Christensen måtte desværre melde pas på grund af problemer med halsen. I turnéstartens ånd har bandet ellers udgivet en ny single, "Made To Believe", netop igår, som bestemt er en rockmelodi, der er et lyt værd. Nummeret er gruppens anden nye sang siden 1996 - den første, "I Would If I Could But I Can't", udkom tilbage i januar. Men der er også nye singler fra andre danske navne, nemlig Cisilia, Pato Siebenhaar og Kesi (billedet). Her vil vi især fremhæve den gæve Kesis "Dumme Penge", som er et effektivt club-hiphop-nummer med et fængende omkvæd. Singlen bliver næppe råspillet så meget i radioen, som "Søvnløs" fra 2014 blev det, men den har et beat, der holder på clubben. Kesi skal i øvrigt være i gang med at producere et nyt album, og vi glæder os selvfølgelig til at høre resultatet.  

Vender vi snuden mod udlandet, er der spændende nyt fra blandt andre The National, som løftede sløret for "Sunshine On My Back" tidligere i denne uge. Nummeret er det første fra de amerikanske melankolikere siden udgivelsen af "Trouble Will Find Me" fra 2013. Nummeret er da også hentet fra indspilningerne til netop det udspil, og det mærkes umiddelbart i lyden og stemningen, som naturligvis læner sig op ad det storladne opus. Matt Berningers stemme er svøbt i den melankoli, der er The Nationals kendetegn, og den lægger en slags dis foran den sol, sangtitlen ellers lover.


Og når vi er ved det med at love noget, kommer vi vist ikke uden om Rihannas bombastiske "American Oxygen", hvori hun i den grad lover troskab mod sit hjemland og den amerikanske drøm. Florence + The Machine er også storenergiske med singlen "Ship to Wreck", som er anden single fra albummet "How Big, How Blue, How Beautiful", der udkommer 1. juni. Videoen til singlen, der er optaget i sangerindens eget hjem, vil efter sigende kunne opleves allerede i næste uge. 

Endelig har også Josh Rouse et nyt nummer på gaden, nemlig "Pheasant Feather". Sangen kommer fra albummet "The Embers of Time", der udkom den 7. april. GAFFAs Lars Löbner Jeppesen gav albummet fire stjerner og skriver blandt andet: "(...) fine stunder finder man i duetten Pheasant Feather med Nashville-sangerinden Jessie Baylin og den afsluttende Crystall Falls, der banker derudad med klaverboksning og et svingende mundharmonika-tema, der sender tankerne hen på salige Lou Reed (...)."  

Uanset hvilken genre du er til, og om du hælder mest til engelsk- eller til dansksprogede sange, kan du nu lytte til ugens bedste sange i WiMP eller på Spotify lige her:

ANNONCE