Nyhed

Guide: Weekendens 11 essentielle koncerter

Trænger du til at blive luftet lidt denne forårsfyldte weekend? GAFFA guider dig i det brede udvalg fra de danske spillesteders musikalske buffet

Der er masser af forår, solstråler og musik i luften i den kommende weekend. Har du endnu ikke besluttet dig for, hvor du skal spendere fridagene, så tag et kig på vores guide til weekendens bedste koncerter. Der er både lidt til dem, der ikke kan få nok af fuldskæg og folk, en disco-prins gone singer-songwriter, et comeback efter 12 års pause, awardshow med rigelig rock, et par ti års jubilæummer, og så er det selvfølgelig på lørdag, at vinylnørderne må slippe pladespilleren et øjeblik og bevæge sig ud på jagt efter nye kup til Record Store Day. Tag et kig og find billetter ved at klikke på det pågældende arrangement.

 

TORSDAG D. 16 APRIL


Esbjerg

The White Album, Tobakken

De beskæggede herrer i bandet, hvis navn lyder meget lig et legendarisk Beatles-album, lægger turen forbi Esbjerg sådan en forårstorsdag. Indiefolk-bandet har blandt andet debutalbummet fra sidste år, "The Quiet Strum", med på tur, der af GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez fik 4 stjerner under overskriften: "Charmerende folk-pop fra den danske trio". De spiller desuden fredag på Bygningen i Vejle, hvorfra de fortsætter turnéen, der slutter i Musikhuset i Aarhus d. 9 maj.

 


FREDAG D. 17 APRIL


København

Puddu Varano, Rust

Det er efterhånden ved at være et stykke tid, siden man sidst hørte noget til Alex Puddu og Morten Varano, der udgjorde dance-duoen Puddu Varano, der gik i opløsning tilbage i 2003. Alex Puddu har siden fortsat med at udgive plader i eget navn samt virket som blandt andet filmkomponist og dj. Ligeledes har Morten Varano kørt sine sideprojekter og blev i 2012 direktør på spillestedet Rust, hvor de to nu altså spiller sammen igen i anledningen af 25 års fødselsdagen. Deres seneste album, fra 2002 (!), fik 5 stjerner af GAFFA med ordene: "'Time to Grow' opleves som skabt i sit eget helt selvstændige, både lyttevenlige modne og dansable fandenivoldske udtryk".

 


The Staves, Vega


Bag the Staves finder vi tre engelske søstre, der med to albums i bagagen har turneret en del, siden deres debutalbum udkom for tre år siden. Deres nyeste "If I Was", der blev udgivet sidste måned, er produceret af manden bag Bon Iver, Justin Vernon. GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann roste albummet for, at "søstrenes himmelske vokalharmonier sidder smukkere i skabet end nogensinde før", og gav pladen 4 stjerner med på vejen.

 

 

 


 

Aarhus

Vinnie Who, Train


Der er kommet nye boller på suppen hos den forhenværende disco-prins, der nu har tillagt sig en mere afslappet singer-songwriter-stil på sit nye album "Harmony". Du kan opleve stilskiftet for dig selv, når Niels Bagge, forhåbentligt stadig dansende, kigger forbi Train. Han kan desuden også opleves på årets Spot Festival. GAFFAs Anine Fuglesang fik for et par uger siden en snak med Vinnie Who om både stilskiftet og hans salg af det nye album i landets Tiger-butikker. Læs mere her.

 


Albertslund

Sekuoia, Forbrændingen

Der er masser af lækre elektroniske lydlandskaber på tapetet, når danske Sekuoia aka. Patrick Alexander Bech-Madsen spiller op. Han har turneeret en del i det danske land de sidste uger, blandt andet var han forbi Stakladen i Aarhus, og du kan se billederne her. Sekuoia kan desuden også opleves på Spot Festival om et par uger.


 

 

 

 


LØRDAG D. 18 APRIL

Over hele landet

Record Store Day


På lørdag er det vinylelskernes juleaften, når landets pladebutikker hylder det sorte guld. Der er koncerter og arrangementer landet over, og GAFFA har kreeret en omfattende guide til dagens udskejelser.

 

København


High Voltage Awards, High Voltage

GAFFA kunne i marts berette, at Danmark får nyt hardrock-awardshow. Det er altså første gang, awardshowet High Voltage løber af stablen på det københavnske spillested High Voltage. Bagmændene beskriver det som et awardshow, der hylder den ægte rock, og arrangementet bliver med deres egne ord en aften "klinisk renset for hipster-lo-fi og indie".

 


Albertslund

Club Braincorp 10 år, Forbrændingen

Der afholdes ti års jubilæum for konceptet Club Braincorp denne lørdag i Albertslund. Den københavnske klub, der er tilholdssted for genrer som industrial, ebm og det, der ligner, har lagt i ovnen til lidt af en fest med blandt andre Leæther Strip. Varm op med GAFFAs interview med bagmanden Brian Sørensen, lige her.


 

Kongens Lyngby

Folkeklubben, Templet


De tre folkekære trubadurer i Folkeklubben har de sidste år rejst land og rige rundt og spillet moderne folkemusik for revl og krat, så at sige. Da de med deres to albums på ladcyklen gæstede VoxHall i Aarhus tilbage i november sidste år, kvitterede GAFFAs Ole Rosenstand Svidt med 5 stjerner og ordene: "Man kan høre, at de tre har mange koncerter bag sig, for sikkerheden er stor, men begejstringen virker stadig ægte – en aften med Folkeklubben er endnu ikke blevet en dag på kontoret, og hvis det er, skjuler de det godt."

 

 

 


 

SØNDAG D. 19 APRIL

København


Jenny Wilson, Skuespilhuset

Svenske Jenny Wilson fejrer også et ti-års jubilæum, når hun spiller i Skuespilhuset søndag aften. Jubilæet gælder hendes ungdoms-fokuserede debutalbum "Love and Youth" fra 2005, som hun denne aften vil spille live fra ende til anden. Den alternative pop-sangerinde siger selv om aftenen: "Sammen med mit band vil jeg vende tilbage til 2005's 'Love and Youth' og give jer samtlige sange, fra "Crazy Summer" til "A Brief Story". Vi ses i Skuespilhuset!". Ja, that's what Jenny said.


 

Purity Ring, Lille Vega

Du skal være lidt hurtig på aftrækkeren, hvis du vil opleve den canadiske electro-duo Purity Ring i Lille Vega, da der meldes få billetter. Gruppen har foreløbig sluppet to plader, hvoraf det seneste fra februar i år fik 4 stjerner af GAFFAs Rune Schlosser, der fremhæver bandets livepotentiale: "Den canadiske duo har fået skruet noget solidt materiale sammen på Another Eternity, særligt live er denne anmelder helt overbevist om, at dette bliver en sand fryd."

ANNONCE