Nyhed

Hvem har så X Factor: Emilie Esther eller Citybois?

Når tallene gøres op på den danske hitliste, hvem lytter danskerne så mest til - finalesejr i X Factor eller ej?

Ugens hitlistenyheder er over os. Og bare rolig, vi skal nok komme til dem fra X Factor om et kort øjeblik.

Mark Knopfler ligger fortsat lunt på førstepladsen af Album top 40. Den garvede guitarist beviser, at han stadig er relevant for det danske pladekøbende publikum med sit seneste udspil, "Tracker", hvor han til stadighed dyrker den hang til små detaljer, der har kendetegnet hans karriere efter årene som rockguitarist med Dire Straits. GAFFAs musikanmelder Henrik Friis kvitterede da også med fire stjerner under overskriften: "Mark Knopfler: Nye delikatesser fra en detaljens mester." 

På den måde holder han da også ungerne fra MGP 2015 nede på andenpladsen. Deres popularitet er dog afspejlet i, at deres album - traditionen tro, fristes man til at skrive - har opnået platin.

Ed Sheeran generobrer sin tredjeplads og skubber Kendrick Lamar ned på en fjerdeplads. Det er selvfølgelig for tidligt at spå, om Lamar allerede har opbrugt sit momentum med den overraskende udgivelse af "To Pimp A Butterfly". Udspillet tegner sig ikke desto mindre allerede som én af de mest væsentlige hiphop-udgivelser i år, og vi holder vejret i spænding på at se, hvad den pt. afsatte konge af hiphop-tronen, Kanye West, har tænkt sig at gøre som modspil. 

Skal vi være helt ærlige, er det, som vi nok kigger mest efter i denne uge, hvordan det går Emilie Esther, der løb med sejren til årets X Factor finale. Hun stryger direkte ind på Track-hitlstens tiendepladsen med singlen "Undiscovered", og det er da også en fin placering. Kigger vi imidlertid ned på fjerdepladsen, finder vi de hjemsendte Citybois og deres frække "Things We Do". Det kan godt være, at sms-stemmerne ikke var på de to drenges side, men hinsides den tv-transmitterede konkurrence ser de ud til at nyde større popularitet. 

Om de kan snige sig op forbi Major Lazer feat. MØ & DJ Snake med "Lean On" og snuppe førstepladsen fra Rihanna & Kanye West & Paul McCartney, må vi vente til næste uge med at se. Vi kan dog ikke desto mindre fastslå, at drengene er kommet solidt ud af starthullerne siden X Factor. 

Du kan se de samlede danske hitlister her.

ANNONCE