Nyhed

MØ overgår Aqua-succes i USA

Lean On med Major Lazer og DJ Snake er et større hit end Barbie Girl og Bent Fabrics Alley Cat

Den mest officielle amerikanske singlehitliste, Billboards Hot 100, har i dag Major Lazer, DJ Snake og MØs "Lean On" på en sjetteplads, en fremgang fra sidste uges tiendeplads. Dermed bliver Major Lazer, DJ Snake og MØ's kæmpehit ifølge hendes pladeselskab Sony Music det bedst placerede nummer fra et (delvis) dansk navn i USA i mange år. MØ overgår blandt andet Aquas "Barbie Girl", som nåede en syvendeplads på samme hitliste i 1997, og Bent Fabric alias Bent Fabricius-Bjerres Grammy-vindende "Alley Cat", som i 1962 også nåede en syvendeplads på Billboards Hot 100, og året efter modtog en Grammy.

"Lean On" har nu formået at blive streamet over 324 millioner gange alene på Spotify, at ligge nummer ét på hitlisterne i flere lande, heriblandt Australien, New Zealand, Irland, Holland og Danmark, nummer to på UK Singles Charten og nu altså nummer seks på Billboard Hot 100.  

"Lean On" er med Major Lazer, DJ Snake og MØ som skabere en amerikansk-fransk-dansk co-produktion, men succesen må alligevel siges at være imponerende set med danske briller.


Opdatering:

Vi skrev tidligere fejlagtigt, at "Lean On" var det største delvis danske nummer på Billboards Hot 100-singlehitliste i mere end 50 år, men vi er nu blevet gjort opmærksomme på, at amerikanske White Lion med danske Mike Tramp i front i 1988 lå nummer 3 på samme liste med "When the Children Cry". Vi beklager fejlen.

Og lad os så lige høre "Lean On" én gang til:

ANNONCE