Nyhed

Oplev fremtidens internationale stjerner på én aften

Vegas New Crush er en international pendant til Vegas Udvalgte

Den 20. oktober åbner Vega dørene op for ny koncertaften, Vegas New Crush. En aften tilegnet seks internationale navne, som ifølge Vega kommer til at præge radioerne, bloggere og koncertplakaterne i og uden for Danmark: Groves, Tenterhook, C Duncan, Beaty Heart, The Prettiots og JONES.

Vega har i samarbejde med koncertarrangøren Beatbox Entertainment skabt denne aften, hvor spirende navne får lov at vise sig frem. Vegas New Crush er en international pendant til Vegas Udvalgte, som tidligere har præsenteret navne som MØ, Sekuoia, Karl Williams og Rangleklods. Aftenen kommer derfor til at præsentere nye navne, som du burde holde øje med fremover.

Vegas booker Lene Vive Kristoffersen uddyber New Crush-konceptet:

"Vega har en høj stjerne i de internationale musikkredse, hvilket vi er utroligt stolte af. Over halvdelen af vores program er præget af udenlandske kunstnere. Lige så interessant det er for os som spillested at præsentere de nye acts fra udlandet, lige så betydningsfuldt er det for mange internationale kunstnere at ramme Vega på deres første tour. For at skabe mere opmærksomhed omkring de nye stjerner-på-vej har vi i samarbejde med Beatbox Entertainment skabt koncertrækken Vegas New Crush, hvor vi præsenterer en lille række, helt særligt udvalgte, nye og skarpe internationale kunstnere. Det giver dig som musikentusiast mulighed for at opleve dine nye ynglingskunstnere allerede første gang, de er på tour."

Køb billet i presale hos GAFFA Plus her. Presale er åbent fra onsdag 19. august kl. 10 til fredag 21. august kl. 9.59. Almindeligt billetsalg åbner fredag kl. 10.

De seks kunstnere på plakaten er, med Vegas egne ord:

Groves – grandios, men minimal pop inspireret af nattelivet

Groves er et fem mand stort band, der har vakt opmærksomhed på de engelske musikblogs med singlen "Send High". Sangen hiver lytteren ind i et flydende og sprælsk alternativt popunivers, hvor nattelivet foretrækkes. Der er højt til loftet og masser af lyst til at eksperimentere. Sammen med nogle venner driver bandet klubaftenen Late Night Groves, hvor de spiller live og følger op med dj-sæt til langt ud på natten."

Tenterhook – singer/songwriter med fejlfri falsetto og fine melodier

Bag singer/songerwriter-aliaset Tenterhook finder man den unge musiker Archie Faulks, der det seneste år har udgivet en håndfuld singler fyldt med fine melodier. Sangerens smørbløde falset understreger inderligheden i de simple hverdags-historier som i sangen "What I Like". Sommeren over har Tenterhook spillet på flere store engelske festivaller samt sørget for support til To Kill A King og Asgeir Trausti.

C Duncan – Underfundig og kompleks dreampop 

Den 25-årige skotte Christopher Duncan udsendte i juli sit debutalbum, "Architecht", hvor klassiske musiktraditioner møder drømmende indiepop. Den konservatorieuddannede sanger blander ubesværet komplekse kor-harmonier, raslende perkussion og flere lag af instrumentering til et underfundigt og fængende mix som på albummets titelsang. Anmeldere har sammenlignet hans soniske univers med Grizzely Bear, Fleet Foxes og Wild Beasts.


Beaty Heart – Legesyg pop med psykedeliske referencer

Trioen Beaty Heart blander kulturel inspiration fra det meste af verden med legesyge-popmelodier, psykedeliske referencer og masser af perkussion. Resultatet er medrivende og helt særegent. Ingen andre lyder som Beaty Heart for tiden. Debutpladen "Mixed Blessings" udkom sidste år og sikrede bandet en tjans som support band for Jungle blandt andet i Store Vega. For tiden er trioen i studiet, hvor de arbejder på opfølgerne til sange som "Seafood".

The Prettiots – Ukulele-drevne indiepop-sange med masser af humor (billedet)

Den amerikanske trio The Prettiots (navnet er en sammentrækning af "pretty" og "idiots") spiller musik, der er fyldt med underfundige, sjove og ærlige betragtninger fra livet som nogle-og-tyveårig. På dette års South By Southwest lykkedes det bandet at imponere anmeldere, men også branchefolk med deres charmerende sange som "Boys (I Dated In Highschool)".  The Prettiots er derfor nu signet til at udgive en vinyl på engelske Rough Trade Records (Arcade Fire, The Smiths).

JONES – Ærlige og afslappede R&B-sange med et pop-twist

Man kan tydeligt høre at sangerinden JONES blev opdraget med masser af Stevie Wonder og Luther Vandross. Hendes debut-ep "Indulge" er en smørblød introduktion til i hendes afslappede univers, hvor R&B, electro og pop møder hinanden i et hedt mix med inspiration fra Little Dragon og Lykke Li. Teksterne i sange som "Deep" og titelnummeret er baseret på sangerindens private dagbogs-noter, men er bestemt ikke kun lyserøde og romantiske betragtninger. JONES ser kærligheden gennem øjnene af en hårdfør outsider.

Køb billet i presale hos GAFFA Plus her. Presale er åbent fra onsdag 19. august kl. 10 til fredag 21. august kl. 9.59. Almindeligt billetsalg åbner fredag kl. 10.

ANNONCE