Nyhed

Stone Temple Pilots: Dit talent var også en forbandelse

Kondolencerne strømmer ind fra tidligere bandkammerater og kollegaer efter Scott Weilands død

Kondolencer er strømmet ind fra hele musikverden, siden Scott Weilands tidlige død i en alder af 48 år i torsdags. Både Stone Temple Pilots og Velvet Revolver er kommet med rørende ord. Se dem her forneden.

Scott Weiland havde et turbulent forhold til medlemmerne af Stone Temple Pilots, som i flere omgange gik i opløsning. De fyrede ham i 2012, og siden da havde der været kold luft mellem parterne. Ikke desto mindre skriver de meget rørende:

"Kære Scott. Lad os begynde med at sige tak for, at du delte dit liv med os. Sammen skabte vi et eftermæle af musik, der har givet så mang mennesker glæde og gode minder. Minderne er mange, og de er tæt knyttet til os. Vi ved, at midt i alt det gode og dårlige, kæmpede du igen og igen. Det gjorde dig til den, du var. Du rummede så stort talent, Scott. En del af dit talent var din forbandelse. I stor sorg over dig og din familie, er vi kede af at se dig forsvinde. Al vores kærlighed og respekt. Vi vil savne dig, bror. Robert, Eric, Dean."

Også Velvet Revolver er kommet med en udmelding, skrevet af Duff McKagan, som senere er blevet delt fra bandmedlemmernes individuelle profiler på de sociale medier. "Vi er meget kede af at høre om tabet af vores gamle ven og bandkammerat, Scott Weiland. Vi oplevede en god portion af livet med Scott, og selv i de mørkeste tider havde vi håb og kærlighed for ham. Hans kunst vil leve videre, om det hersker der ingen tvivl. Dybeste kondolencer og sympati til hans børn, Noah og Lucy. De rejste med os verden rundt på turné; vores band, koner og børn ... Og vi voksede alle sammen til en stor familie, der forbliver til denne dag. Det er bare så trist og brutalt fra et hvilket som helst perspektiv. Hvil i fred, Scott. Slash, Duff, Matt og Dave."

Velvet Revolver-trommeslager Matt Sorum brød sammen i radioen i går, skriver Alternative Nation. Han havde været uvenner med Weiland mod slutningen af Velvet Revolvers karriere, men han forklarede i radioen, at de var blevet gode venner igen nogle år tilbage. "Folk ved, at vi havde vores uenigheder, da bandet gik fra hinanden, men bølgen af følelser, du føler er mere som for et familiemedlem. Det er som om, hvis du havde et familiemedlem, som du måske ikke enedes så godt med, men stadig elskede. Så det er den følelse."

Billy Corgan fra Smashing Pumpkins har skrevet et længere stykke, hvoraf dele er blevet citeret af amerikansk Rolling Stone. Han skriver, at Weiland sammen med Kurt Cobain og Layne Staley var sin generations stemme.

Soundgarden-sanger Chris Cornell rapporteres også at dedikere numre til Weilands minde under sin soloturné i Australien. I Melbourne skulle han havde dedikeret sin sang, "Say Hello 2 Heaven" fra dagene i Temple Of The Dog, til Weiland. Sangen var oprindeligt skrevet til Mother Love Bone-sanger Andy Wood, hvis tragiske dødsfald af en overdosis ofte betegnes som det første dødsfald i grunge-bølgen.


 

Dear Scott,Let us start by saying thank you for sharing your life with us. Together we crafted a legacy of music...

Posted by Stone Temple Pilots on Friday, 4 December 2015