Nyhed

Gary Glitter dømt skyldig i pædofili-anklager

Den tidligere glam rock-sanger afventer sin endelige dom, der i værste tilfælde kan blive livsvarigt fængsel

Glam rock-sangeren Paul Gadd, kendt som Gary Glitter, er blevet kendt skyldig i en række anklager om seksuelt misbrug af tre mindreårige piger begået i halvfjerdserne, rapporterer Associated Press. Gadd er blevet dømt for voldtægtsforsøg, samleje med en pige under 13 år og adskillige uanstændige overgreb. Han afventer nu sin endelige dom, som vil falde den 27. februar i London. I Storbritannien er den maksimale straf for sex med mindreårige livsvarigt fængsel. 

"Paul Gadd har vist sig at være et regelmæssigt seksuelt rovdyr, der har udnyttet sin stjernestatus ved at udse sig unge piger, som stolede på ham og som havde en vis ærefrygt for hans berømmelse", udtaler chef politi-inspektør Michael Orchard. "Hans mangel på anger og hans forsvar, der lyder, at pigerne løj, gør kun hans kriminelle handlinger endnu mere uforsvarlige."

Gadd blev anholdt i 2012, som led i Operation Yewtree, der var en national undersøgelse af seksuelt misbrug - særligt mod børn. Gadd blev ved denne lejlighed anklaget for otte tilfælde af seksuelt misbrug mod piger i alderen 12-14 år.

Det er ikke første gang, at den tidligere glam rock-sanger oplever seksuelle anklager. Han er allerede blevet arresteret og anklaget for seksuelt misbrug adskillige gange. I 2003 blev han deporteret fra Cambodia til Vietnam efter anklager om seksuelt misbrug. I 2006 blev han dømt for seksuelt misbrug af to unge piger, hvilket gav ham tre år i et vietnamesisk fængsel. I 1999 ruskede Gadd tremmer i fire måneder, efter han blev dømt skyldig i besiddelse af børneporno - denne gang på hjemmebane i Storbritannien. 

Gary Glitter havde en lang række hits i 1970'erne, blandt andre "I'm the Leader of the Gang (I Am)", "I Love You Love Me Love" og "Always Yours", der alle toppede den engelske hitliste. 

Her kan du genopleve Gary Glitter i aktion - hvis du har lyst: 

ANNONCE