Nyhed

Remee og Chief 1’s selskab ansætter ny direktør

Anders Lassen er netop begyndt hos Re:A:ch og fortæller sammen med sine nye kolleger om selskabets fremtidsplaner

Det danske musikselskab Re:A:ch, dannet af Remee og Chief 1 og kendt for udgivelser med L.I.G.A., Bo Evers og det nye band Anti Social Media, har netop udvidet ved at ansætte Anders Lassen som direktør. Anders Lassen har i de sidste 10 år været leder af pladeselskabet A:larm (Tina Dickow, Mew, Trentemøller med flere) og var inden da i seks år leder af Playground Music (dengang Marie Frank, Swan Lee, Mikael Simpson med flere). Vi har talt med Anders Lassen og hans to Re:A:ch-kolleger om ansættelsen af den nye direktør og selskabets fremtidsplaner.

Hvad er historien om, at du, Anders er gået efter ti år på A:larm Music til Re:A:ch?

Anders Lassen: – Årsagen er ganske enkelt noget så kedeligt som omstruktureringer, der medfører, at A:larm Music flytter ind på Universal Music, hvor der jo i forvejen er en dygtig direktør (Casper Bengtson, red.).

Hvordan bliver arbejdsfordelingen mellem jer tre på Re:A:ch?

Anders Lassen: – Remee og Chief kommer til at fortsætte deres kreative arbejde med at skrive og producere musik, og jeg kommer til at indgå i en mere administrativ rolle - der vil give dem mere tid til at arbejde med det, der er deres styrker.

Hvad adskiller Re:A:ch fra andre pladeselskaber i denne tid?

Chief 1: – Vi er som sådan ikke et pladeselskab i ordets forstand, mere en artistudviklings-platform, hvor vi bruger vores 25 årige erfaring og knowhow i branchen til at hjælpe, skubbe, finde, være mentor for nye talenter og hits og arbejder ud fra en 360 graders platform i samarbejde med de store major labels.

Hvordan vil I tjene jeres penge – pladeselskaberne har jo hårde kår i disse år?

Chief 1: – Ved at arbejde hårdere og være ekstremt fokuseret på at levere de bedste sange ever. 

Vores fire første singler gik alle platin takket være års arbejde og dedikation, så vi mener bestemt, at vi har en fremtid.Endvidere er vi af den holdning, at den "nye" musikfremtid og branche er ekstremt spændende og udfordrende modsat den tit opgivende holdning, den "gamle" branche har gået rundt med længe. Vi tror på fremtiden og ved, at vi er en del af den

I har et band med i Dansk Melodi Grand Prix. Hvad kan I bruge Melodi Grand Prix til – ofte ender deltagerne her jo som døgnfluer, og selv Emmelie de Forest måtte aflyse sin Danmarksturné efter at have vundet Eurovision 2013 blandt andet grundet svigtende billetsalg.

Anders Lassen: – Grand Prix er en unik mulighed for at præsentere et nyt band og en ny sang for et kæmpe publikum – hvilket efterhånden er ret unikt i Danmark, hvor der er meget få vinduer til mange seere og lyttere. Om det kan være springbræt til en lang karriere er historisk set nok tvivlsomt – men kan man skrive og fremføre gode sange som "The Way You Are", er intet umuligt.

Pop og urban er det nye cool

Du, Anders har arbejdet sammen med mange mere eller mindre alternative rocknavne i din tid på Playground og A:larm – Blaue Blume, Efterklang, Martin Hall, Mew, Lise Westzynthius etc. I den sammenligning lader Re:A:chs profil til at være meget mere kommerciel, også når, I, som du skriver, har forlag med eget studie på STAY Copenhagen, hvor planen er, at det skal blive et internationalt miljø for danske og udenlandske sangskrivere og producere. Kommer du til at savne den mere alternative musik, eller vil du udvide Re:A:chs profil i en mere alsidig og kunstnerisk retning?

Anders Lassen: – Jeg tror egentlig, at den forandring, der er sket på musikscenen i Danmark de seneste år, hvor indierocken og de mere "skæve" udgivelser efterhånden ikke fylder meget på salgs og streaminglisterne, passer meget godt med, hvor jeg selv personligt er musikalsk i dag, hvor pop og urban er blevet det cool for den unge generation. Der er sket vildt meget med "pop"- produktioner - der i dag ofte er næsten mere udfordrende og spændende, end indiemusikken var tidligere. Re:A:ch er et selskab, der gerne vil komme bredt ud med artisterne, men skulle vi forelske os i et alternativt og skævt undergrundsband eller artist, er jeg sikker på, at vi også kan favne det - bare det er unikt og tænder os musikalsk. 

To af jeres tre navne lige nu er dansksprogede. Har I planer om at lancere et eller flere navne internationalt?

Chief 1 og Remee: – Helt bestemt, det er en af vores 2015-ambitioner. Lige nu har vi otte nye artister på trapperne inden for de næste måneder, tre af dem er på engelsk, blandt andet Gabriellas, et pigeband i stil med The Go Go's/Bangles.

Hvis et band eller en solist skal signes hos jer, hvilke kvaliteter går I så efter? 

Chief 1: – De ting, der rammer direkte i maven og hjertet, om det så er originalitet, stærk lyrik, nytænkende tracks, stærk personlighed eller skør karisma. Om det er en Bo Evers eller en L.I.G.A, der rammer noget unikt indenfor popmusikkens verden på hver sin måde. Vi har ingen decideret fællesnævner for det, vi leder efter andet end en megastærk gennembrudssingle og noget, vi hopper, skriger, danser, græder, griner og glæder os over.

Og hvad kan I tilbyde bands, som andre selskaber ikke kan tilbyde?

Chief 1 og Remee: – Kæmpe knowhow, erfaring og kærlighed til musik. Indlevelse og kamp for artisten.Vi er nok tættere på artisten, end pladeselskaber normalt er og prøver at skabe lige præcis den unikke og gennemtænkte vej til den store scene og radioerne. Vi har været hele vejen rundt mange gange, så faldgruber og succes er familiære. 

Hvad har I i ærmet i 2015, udgivelses- og arrangementsmæssigt?

Chief 1: – Nye sange fra L.I.G.A ,Bo Evers og debuter fra blandt andre Jaleesa Johnson, Gabriellas, Josh & Alexander, Anti Social Media, Xenia Kisantal og City Slang.Vi elsker singler, og vi elsker, at tiderne ligner 1958-64, hvor de store popsingler styrede.

 

Et spørgsmål om tillid

I bryster jer af at være et 360 graders selskab med både label, publishing og management under et. Men hvad hvis en kunstner skal have uafhængig rådgivning af sin manager om spørgsmål vedrørende label og/eller publishing, hvem skal vedkommende så spørge?

Chief 1: – Alt er vel et spørgsmål om tillid, vi spiller på samme hold og gør meget for at kunne se artister og samarbejdspartnere i øjnene 10 år efter ens arbejde. Hvis det går godt for alle, så går det vitterligt godt for alle, den gamle "selskabet imod artisten" er tit så demotiverende, og da vi selv har været artister forstår vi godt, hvor mistilliden altid starter, det vil vi gøre alt for at undgå og i stedet arbejde sammen om tingene. Desuden anbefaler vi altid artisten om at tage nogle af de gode folk fra diverse musikfagforeninger til råds.Snakker folk dårligt om os, vil ingen jo arbejde med os

I har et samarbejde med Universal Music – som jo også ejer A:larm. Hvad går det samarbejde ud på?

Chief 1: – Vi arbejder på kryds og tværs med alle majors - dem, der hopper og danser i sofaen, når de hører vores nye ting er dem, vi vælger at samarbejde med. Lyst og motivation skal være the key factor for samarbejdet

Du, Anders skal for første gang i 16 år ikke samarbejde med Mads Rosted (tidligere Playground, nu A:larm). Kommer du til at savne ham?

Anders Lassen: – I de 16 år, hvor vi har arbejdet sammen, har vi heldigvis udviklet et rigtig godt venskab, som jeg er sikker på fortsætter, selvom vi ikke arbejder sammen længere. 

Og så lige: Hvad er der med de kolon'er i navnene. A:larm og Re:A:ch? Er der en sammenhæng, eller er det bare et tilfældigt sammentræf?  Og er det bare, fordi I synes, det ser fancy ud?

Anders Lassen: – Da vi skulle finde på et navn til A:larm for 10 år siden, endte vi efter mange aftener og meget relativ god rødvin med masser af håbløse navneforslag. Da vi var ved at give op, endte vi med en bogstavsleg, hvor vi tog forbogstaverne i Anders Lassen og Mads Rosted, hvilket endte med ordet Larm, men da vi ikke mente, Larm var internationalt klingende kom A på banen, og så pludselig endte det med det ret fede navn Alarm. Kolon blev indsat for at gøre navnet dobbelttydigt, altså A for den bedste larm, og alarm for, at noget nyt var startet. Og jo, det så også grafisk ret godt ud med det kolon.

Remee: – RE:A:CH har altid stået for Remee & Chief, indtil vi mødte Anders, så fandt vi A'et, The missing link. Det stod skrevet. 

Chief 1 afslutter: – Nu er vi klar til verdensherredømmet i popmusik.

ANNONCE