Nyhed

LYT: L.I.G.A. sætter ord på skilsmissebørns svære følelser

Duoen sætter vigtigt emne på dagsordenen med ny single

L.I.G.A. har netop udgivet singlen ”Far”, som er seneste skud på stammen fra den danske popduo, som efterhånden har ti år på bagen.

Du kan høre sangen og se den tilhørende musikvideo nedenfor.

Med det nye nummer ønsker L.I.G.A. at sætte ord og fokus på skilsmisse, som ifølge Nicky Russell - duoens ene halvdel og manden bag den animerede musikvideo - stadig er et tabubelagt emne.


I en pressemeddelelse i forbindelse med udgivelsen beskriver L.I.G.A. nummeret som et personligt værk, der kredser omkring det faktum, at hvert tredje barn i Danmark oplever, at deres forældre bliver skilt.

I sådan en situation opstår der nogle gange løsninger, og andre gange gør der ikke. ”Far” handler om de tilfælde, hvor der ikke gør.


I ”Far” synger forsanger Nicky Russell blandt andet om den svære situation og de hårde følelser, et barn kan være i under sine forældres skilsmisse, og i omkvædet lyder det:

”Ah ah / Bare jeg ikke bliver som min egen, egen / Far far / Bare jeg ikke bliver som min egen, egen”.

Liga opstod først som en trio i 2012, bestående af forsanger Nicky Russell, trommeslager Ihan Haydar og rapper Feras Agwa. Sidstnævnte forlod dog bandet i 2015 på grund af uoverensstemmelser mellem de tre medlemmer.


Efterfølgende fortsatte Russell og Haydar som duo. L.I.G.A. udgav deres selvbetitlede debutalbum i 2014 og har siden udgivet en række singler og ep’er.

Interesseorganisationen DPA har netop afholdt deres Kegleaften, hvor de fejrede deres medlemmer gennem en prisfest. Her blev Ihan Haydar tildelt en påskønnelsespris som en anerkendelse fra DPA’s medlemmer.

”Ihan Haydar bruger sin succes på at hjælpe andre, både på Lesbos, hvor flygtningebådene kommer ind, og på Amager, hvor hun stabler et fodboldhold på benene for de unge. Giv en stor hånd til kvinden med trommestikkerne, som altid spreder fed energi både på scenen og hos dem, hun møder på sin vej”, sagde DPA’s bestyrelsesmedlem Mattis Jakobsen ved prisoverrækkelsen – her citeret fra en pressemeddelelse.  


LÆS OGSÅ: L.I.G.A.-trommeslager ikke dansk nok til statsborgerskab

ANNONCE