Nyhed

Guide: 11 essentielle koncerter i februar

– der stadig er billetter til, blandt andre Mark Lanegan

Februar måned er mørk og kold, selvom det går mod lysere tider. Men mens du venter på, at foråret springer ud fra sit vinterhi, kan du jo bruge tiden fornuftigt på en god koncert eller to. Derfor har vi fundet februars mest interessante bud på koncerter, der i skrivende stund endnu har billetter til salg.

Klik på kunstnernavnene nedenfor for at find mere info om køb af billetter. 

Find mange flere koncerter på GAFFA Live


Mark Lanegan Band, Amager Bio, København, 2. februar 

Nu kan du opleve en af de største stemmer i amerikansk rockmusik de seneste 30 år, Mark Lanegan. Manden med den mørke stemme har samarbejdet med flere prominente navne, blandt andre Queens of the Stone Age på flere af deres albums. Da Mark Lanegan besøgte VoxHall i Aarhus i 2012 fik den dystre sanger hele fem stjerner for sin liveoptræden af GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez. 

Mark Lanegan spiller desuden på Train i Aarhus den 9. februar.

 


Interpol, Vega, København, 3. februar 


Nåede du ikke at få billetter til den udsolgte koncert med amerikanske Interpol på Vega den 2. februar? Så skynd dig og skaf en billet til denne ekstrakoncert, der finder sted samme sted dagen efter. Interpol spillede sidste år på Roskilde Festival til stor fornøjelse for anmelderne i flere medier. I mellemtiden har bandet udgivet deres femte album "El Pintor".

 


Bell Orchestre + CPH Phil, Konservatoriets Koncertsal, København, 5. februar

Som et led i årets Frost Festival kommer to af medlemmerne fra det canadiske indie-rockband Arcade Fire, Sarah Neufeld og Richard Reed Parry, til Danmark med deres sideprojekt Bell Orchestre for at give koncert i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg. I forbindelse med koncerten har Richard Reed Parry kreeret et nyt klassisk værk, der vil blive akkompagneret af symfoniorkestret CPH Phil.


 

Bob Marley 70 år-hyldest, VoxHall, Aarhus, 7. februar

Havde Bob Marley stadig været i live, ville han 6. februar i år være fyldt 70 år. Derfor fejrer VoxHall fødselsdagsfest med reggae-rytmer fra blandt andre Omar Perry, Pops Jabu og Djala på scenen.

 


Slipknot, Forum, København, 12. februar


I oktober udgav det altid maskebærende metalband Slipknot deres femte album, "5; The Gray Chapter", som var deres første i seks år og det første uden den afdøde bassist Paul Gray og uden trommeslager Joey Jordison, der forlod bandet i 2013. Slipknot følger albummet op med en Europaturné, der bringer dem til Forum i København 12. februar. GAFFAs anmelder Keld Rud var begejstret for albummet, som han tildelte fem stjerner under overskriften "Dødsens veloplagt gravskrift for afdød bassist"

 

Queen + Adam Lambert, Jyske Bank Boxen, Herning

Queen alias guitarist Brian May og trommeslager Roger Taylor har i de sidste to et halvt år turneret verden rundt med Adam Lambert som sangeren, der efter bandets eget udsagn ikke skal erstatte Freddie Mercury, der døde i 1991 – Mercury kan ikke erstattes, og Lambert skal bare være sig selv. Nu gæster konstellationen Danmark for første gang, når de spiller i Jyske Bank Boxen i Herning 15. februar på deres næste Europaturné. Der er i skrivende stund kun få billetter tilbage.

  


Folkeklubben, GAFFA Library Sessions, Biblioteket Frederiksberg, 17. februar


Selvom Folkeklubben har travlt med deres Guldkants-tour, bliver der også tid til et langt interview og en kort intimkoncert på Biblioteket Frederiksberg med GAFFA Library Sessions. Folkeklubben kommer i øvrigt hele Danmark rundt på deres forårsturné, der, som navnet antyder, kommer godt rundt i det provinsielle landskab.

 


Broken Twin, Atlas, Aarhus, 20. februar

Den eftertænksomme danske singer-songwriter Broken Twins album "May" fra 2014 udløste fem stjerner hos GAFFAs anmelder Michael José Gonzalez under overskriften "Tyst magi, smukke sange og stor stemme".  Tag del i magien, når sangerinden besøger Atlas i Aarhus den 20. februar og DR Koncerthuset i København den 21. februar

 


 

D'Angelo, Falconer Salen, København, 25. februar

Som en del af Frost Festival kommer den amerikanske r&b-stjerne D'Angelo til Danmark. Den Prince-inspirerede sanger udgav sidste år sit første album i 14 år "Black Messiah", der fik fem stjerner med på vejen fra GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr med ordene "legesygt, lækkert, luftigt og livligt. D'Angelo er tilbage i noget, der minder om topform"


 

Kraftwerk, Koncerthuset, København, 26.-27 februar

De elektroniske pioneer Kraftwerk giver otte koncerter i Danmark fordelt på fire dage. Hver koncert repræsenterer et af gruppens seneste otte albummer, og flere af koncerterne er desværre udsolgte. Men du kan stadig nå at skaffe billetter til de tre første koncerter, der henholdsvis repræsenterer pladerne "Autobahn", "Radioactivity" og "Trans Europe Express".

 


Usher, Forum, København, 27. februar


Har du brug for at svinge træbenet, var det måske noget med en aften med Ushers dansable musik. Som en del af Ushers tour "UR Experience" gæster den amerikanske r&b- og soulsanger nemlig Forum i København i februar. Sangeren har lovet at medbringe masser af hits fra sin 20 år lange karriere, overraskelser og ikke mindst smagsprøver fra det kommende ottende studiealbum.

 


Udsolgte koncerter

Med fare for at minde dig om, at du ikke nåede at få billetter til de følgende koncerter, synes vi alligevel, du skal vide, hvad du (måske) går glip af.

Cancer åbner Frost Festival i Skuespilhuset 1. februar. De vilde og morsomme rock'n'roll'ere fra Tenacious D besøger Falconer Salen i København den 12. februar. Alt-J spiller på Tap 1 i København den 19. februar. Ulige Numre optræder på Arbejdermuseet i København den 20. februar til Frost Festival, hvor de spiller hele deres kommende andet album, "Grand Prix". Disse koncerter er dog alle udsolgt.


Find mange flere koncerter på GAFFA Live

ANNONCE