Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste fester

Kæmpe teaterfest med højt hår og champagne, mørk bas fra Storbritannien eller postapokalyptisk acid-funk hele natten?

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Hush Hush for sidste gang

Nu er der en god, solid tradition på Nørrebro Teater for, at man godt må drikke vin i salen og generelt opføre sig lystigt på gangene, og det skrues der så op for gange 100 denne lørdag, hvor den allersidste Hush Hush-event nogensinde afholdes netop der – med et brag.

Det er seks år siden, den første Hush Hush-event blev holdt i København, og den har altid rykket rundt på forskellige locations, fra Elefanthuset i Zoo til toppen af SAS Royal. Men nu er det altså sidste omgang – og det bliver også den største Hush Hush-event nogensinde. Der bliver show på scenen med De Dødelige (duo-sæt), komik fra Rasmus Olsen & MC, breakdancing og parkour fra Team JiYo og flirtende 1920'er dans fra Sweet Burlesque-pigerne. Bagefter står Mathias Mesteño & Lehmann, Glitter Boys og Santiga fra Music for Dreams & Bar O bag dj-pulten, og på plateuerne mellem sal og dansegulv er der styling for dem, der gerne vil have sat håret op, og gigantisk champagnebar for dem, der hellere vil drikke sig ned.

"Jeg har arbejdet længe på dette setup, hvor det teatralske og underholdende kan gå i synergi med festen, drinks og dans! Den 24. er man ikke i teateret i traditionel forstand - man kan gå i baren når man vil, og ingen siger, at man ikke må danse i gangene", siger Christoffer Grønlund om den sidste Hush Hush.

Hvad: Another Night at the Theatre – den sidste Hush Hush
Hvor: Nørrebro Teater, Ravnsborggade, Kbh. N.
Hvornår: Lørdag
Hvordan: 195 kr. på NBT-billetten


Drum'n'bass af den mørke, minimalistiske slags
Drum'n'bass er efterhånden blevet et vidt begreb, og i sin moderne udgave kan genrebetegnelsen, ligesom hiphop, efterhånden dække over alt fra de ondeste undergrundstracks til det argeste pop. I popenden af spektret bliver det noget hæsligt effektjagende rod, men det er heldigvis moderne drum'n'bass af den mørke og minimalistiske slags, som lørdag aften bliver præsenteret i Pumpehuset, når det britiske pladeselskabet Critical kommer forbi med Kasra, Mefjus og Emperor bag pulten. Suppleret af danske Beastie Respond, der i 2013 udgav albummet med den forrygende titel Fictitious Nostalgia. Hackstage står for lyset, og de er megablærede. Læs mere på facebook.

Hvad: Critical Label Night med Kasra, Mefjus, Emperor, Beastie Respond, David Havstein og Hackstage
Hvor: Pumpehuset, Studiestræde 52, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag 24. januar fra kl. 23
Hvordan: 80 + gebyr via http://burl.nu/jmcq87



Dansk postapokalyptisk acidfunk
Sidste måned holdt Dismantle jubilæumsfest, og nu er den technobegejstrede klubaften tilbage på KB18 med et dansk lineup. Duoen Vault-101, hvis seneste udgivelse udkom på kassettebånd (maksimal oldskoolrespekt herfra), spiller et live-sæt, og her kan man roligt regne med en stor maskinpark og en omgang postapokalyptisk acid-funk – for det var nemlig titlen på førnævnte udgivelse – bare gemt bag en passende technoid forkortelse, selvfølgelig. Ibsen varmer op, og BunkerBauer-brødrene Lund & Rønde lukker ned, og værterne Soran & Petter Pistol tager sig af ting og sager derimellem. Du kan høre noget Vault-101 her på soundcloud.

Hvad: Dismantle præsenterer Vault-101
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag kl. 23.55 til 8
Hvordan: Facebook-event



Tysk techno på Boxen
Lørdag er der, once again, berlinerbesøg på Boxen, når technopladeselskabet Fachwerk er på visit med et live-sæt fra labelboss Mike Dehnert plus Sascha Rydell pg deres nysignede italienske navn Limo. Kim Kemi holder det stilfuldt, muligvis LIDT firser og HELT sikkert også lidt afrikansk-svedigt i kælderen.

Hvad: Mike Dehnert live
Hvor: Culture Box, Kroprinsessegade 54a, Kbh. K
Hvornår: Lørdag fra kl. 23
Hvordan: Facebook-link


Trommeslager og dj
En dygtig trommeslager og en dygtig dj plejer at være en god kombi, og det kan man lure, om det så er, når Lukas Grahams trommeslager Lovestick fyrer den af med resident-dj Søren Seidler på Train Natklub i Aarhus lørdag aften. Det koster 60 kr. i døren, og der kan bestilles borde på [email protected].

Hvad: Lovestick og Søren Seidler
Hvor: Train, Toldbodgade 6, Aarhus C.
Hvornår: Lørdag fra 23.55
Hvordan: Facebook-link


ANNONCE