Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste koncerter

Hvad skal du så se i weekenden? GAFFA guider dig til nogle glimrende musikalske oplevelser!

Weekenden er atter over os, og forhåbentlig byder den ikke på børnebørn til Dagmar og Egon. Dermed ikke sagt at der er nogen rimelig grund til at befinde sig uden for i det danske vintervejr, hvor kulde, slud og blæst stadig regerer med hård hånd. Vi søger indendørs, i varmen, til lunkne fadøl, på de danske spillesteder. 

Så hvor søger du hi? Hvis du mangler et bud, vil vi forsøge at guide dig igennem weekendens udbud af koncerter. MØ er vendt hjem og spiller i København, Musik Aarhus Festival sætter liv i Smilets By med gratis koncerter, de bidske rockere Turbo Child tøjter derudad i Slagelse, og Siamese holder release party på Bremen Teater.

Kig med her - og find flere muligheder på GAFFA Live.

Torsdag den 15. januar

Aarhus

Barbara Moleko, Tivoli Friheden/Hermans, klokken 20.00 (+ den 17. januar Musikhuzet, Bornholm)

Sensommeren igennem har den danske sangerinde mærket opmærksomheden sive sin vej i forbindelse med deltagelsen i programmet "Toppen af poppen". Her har hun været det friske pust side om side med etablerede stjerner. Opmærksomheden og hendes ny-fortolkninger har givet Barbara Moleko mod på at tage rundt i landet helt akustisk, hvor hun lægger ud i Århus.

Debutalbummet "Lykken Er ..." modtog fire stjerner af GAFFAs musikanmelder Sohail Hassan. Han skrev: "Moleko er et smukt og velkomment skud på grenen af dansk soulmusik."


Musik Festival Aarhus, Voxhall, klokken 20.00

Denne aften står i indie-musikkens tegn. DJ John Fogde varmer Voxhall op, før Green Lives, Lowly og Maskinvåd på skift indtager scenen. Green Lives udgav sidste år albummet "The Years" til fire stjerner i GAFFA, mens Maskinvåd har nyt på beddingen. De udkom i 2012 med debutalbummet "Giftige Slanger" til en fire stjerners anmeldelse af Lars Rønn Olsen under overskriften: "Dansk sangskat i nye klæder." Lowly spiller efter eget udsagn "Eclectic noise pop".

Gratis adgang.

Odense

Jacob Bellens, Dexter, klokken 20.00 (+ Aalborg den 16. januar og Helsingør den 17. januar)


Sanger og sangskriver Jacob Bellens er på Danmarksturné oven på udgivelsen af sit andet soloalbum "My Convictions" fra september 2014. Et album, som GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann tildelte fire stjerner under overskriften "Mere poppet og umiddelbart end tidligere og med særdeles højt til loftet".

Fredag den 16. januar

København 

Ian Scott - Spoken Word, Lille Vega, klokken 20.00

Det kan ikke overraske nogen, at den amerikanske multikunstner Scott Ian, der udover at betvinge en ond omgang guitar i legendariske Anthrax, har noget på hjertet. Gennem hans lange karriere med thrash-metalbandet, som forfatter og tv-personlighed, har han mødt en masse strålende personligheder og nogle chokerende af slagsen. Scott Ian har samlet en håndfuld af sine bedste historier i bogen "Speaking Words", som han nu drager på spoken word-turné med.

Louis Rustum (natkoncert), Rust, klokken 01.00 


2014 har været et godt år for det århusianske Hukaos-kollektiv, som allerede har skudt Karl William og Thøger Dixgaard afsted. I oktober måned kom turen så til Louis Rustum, der sendte sin solide debut-ep "Tomorrowtonite" på gaden. GAFFAs Maria Therese Seefeldt Stæhr kvitterede med fire stjerner under overskriften: "En fin ep fra en ung artist, der har meget at byde på."

Aarhus

Musik Aarhus Festival, Train, klokken 20.00

Denne aften byder på Folk! Du kan opleve In Lonely Majesty, Jonah Blacksmith og Sonja Hald. Sidstnævnte var blandt vinderne af sidste års KarriereKanonen. De fem jyske knejter bringer det danske sprog i spil på ny med med banjo, guitarer og buldrende trommer. I august spillede de til Uhørt Festival. GAFFAs Kim Lykke Andersen bemærkede her: "Deres samtidstekster med skæve vinkler og de litterære genistreger såsom "Du har ringet med klokken, men du har nægtet at gi' en omgang, du har hævet i banken, mens din bil den har holdt i tomgang, skindet er solgt, og bjørnen den går rundt og fryser" fra koncertens indledningsnummer "Du kan dø af det der" har således virkelig ramt plet."


Slagelse

The Rambling Vibes + TurboChild, Badeanstalten, klokken 20.00

The Rambling Vibes spiller rock uden omsvøb. Det samme kan siges om TurboChild, der tidligere har været Månedens Demo i GAFFA. Hansen skrev i sin fem stjerners anmeldelse af ep'en: "Så er der rockfest i knallertklubben. Der bliver cruiset på årtiers guitartraditioner og uden blusel taget fra de største. Men aarhusianerne kan spille, og de elsker det tydeligvis. Full on pikrock, som det er blevet spillet i biler og på scener siden midt 80'erne. De holder den hele tiden lige på rocksiden af metal og burde være spiselige for de fleste. Det ene solide riff efter det andet bliver banket frem af et stærkt team, der holder den drivende igennem de fire sange på demoen." Med barbrystede Richard Schuster i front har TurboChild en Golden God Led Zeppelin værdig, og bandet spiller, så selv Förtress må rødme og pille sig i navlen.Lørdag den 17. januar

København

MØ, Koncerthuset, klokken 20.00 (+ ekstrakoncert den 18. januar)

"Fuck succes," udtaler MØ efter at have vundet fire GAFFA Priser i december sidste år. Og det er da MØget MØligt, at MØn kan anskue verden således, når man stadig hitter i både ind- og udland. GAFFAs Steen Fabrin Michelsen så MØen i aktion på sidste års NorthSide og kunne da også rapportere tilbage i sin fire stjerners anmeldelse: "Så var koncerten i gang, og som en vulkan i stort set konstant udbrud sendte MØ og hendes velspillende band sangene ud over et begejstret publikum i kaskader." 

Siamese - Release party, Bremen Teater, klokken 20.00

Fiskene med de proper næver er droppet, og tilbage står Siamese. De har et nyt, tredje album som skal fejres, og det går således ned på Bremen Teater. I 2012 vandt de en GAFFA Pris og gav en spektakulær sceneoptræden, som de modtog prisen. Forsanger Mirza Radonjica gav senere dette resumé til GAFFAs Gale Pen: "Jeg husker, at vi mødtes klokken 16 for at spise og hygge-drikke tre flasker sprut, og så ellers en masse smukke, blå sirener forklædt i det der ølmærke, der har besluttet sig for at købe hele den danske musikbranche (ja, vi venter stadig på et tilbud, for helvede!). Men man behøver heller ikke at kunne huske noget – man kan jo se det hele i fjerneren. Nogle ville måske ligefrem ønske, at de kunne glemme det igen. Sådan har vi det ikke, og vi var glade for at lave et stykke tv-historie - selvom vi ikke kan huske det. "

Aarhus


Musik Aarhus Festival, Radar, klokken 20.00

Lørdag står i den elektroniske musiks tegn på Radar. Her kan du trippe til Saar Ideál, The Gang OK og Baba Ganoush & DOUSED. Bag det særegne navn Saar Ideál gemmer sig den 20-årige sangerinde, sangskriver og programmør Fathma Fahmi. Hun spillede på Turbinen i Randers i 2013, og her meldte GAFFAs Ole Rosenstand Svidt tilbage med en fire stjerners anmeldelse: "Den elektroniske del af musikken virkede meget professionel, med velprogrammerede basgange, trommespor og synthflader, ofte holdt i mid-tempo med en let melankolsk undertone, men samtidig dansable beats og iørefaldende melodier." 

ANNONCE