Nyhed

Det skal du høre på Roskilde – ifølge GAFFAs demoanmelder Hansen

Vores skribenter fortæller, hvad de ser mest frem til på årets festival – her gælder det Hansen

Roskilde Festival er i gang, og derfor vil en række af vore skribenter i disse dage fortælle om, hvad de ser mest frem til på festivalen – forhåbentlig kan det give dig inspiration. Her kommer bud fra vores demo-anmelder Hansen.

Woar! Skære ned til kun fem? Der kommer godt nok mange bands, jeg gerne vil se på årets Roskilde. Jeg har dog forsøgt at tage de allermest åbenlyse fra og komme med fem forslag, det ville være rigtig ærgerligt at misse. Det betyder dog ikke, at jeg ikke også ser vildt frem til Einstüerzende, Clark, Tombs og alle de andre.

Die Antwoord, Orange onsdag klokken 01 (billedet)


Hæsblæsende actionpop, gakket op med elementer af stadion EBM og dance, men først og fremmest en hård elektronisk popmusik. Et band, jeg aldrig ville have gættet kunne blive så store, som de er, men de må have ramt noget helt rigtigt ved at ramme så skævt. Det bliver larmende, catchy og fjollet festligt. Dybt er det bestemt ikke, men sjovt skal det nok blive.

The Gaslamp Killer Experience, Avalon fredag klokken 17


Dette kan gå begge veje. Eller i virkeligheden, alle mulige veje. Gaslamp Killer Experience er bigbandudgaven af den quirky og tågede hiphop som Gaslamp Killer har lavet i årevis. Der bliver nok mere plads til det orientalske og de sære indfald, men spændende om han kan bevare hiphop-følelsen og den hashede drømmetilstand.

All Pigs Must Die, Avalon lørdag klokken 14


Roskilde har et ret blandet metaludbud igen i år. Og selvom Pallbearer bliver tungt og drundrende, og Lamb of God helt sikkert knusende effektivt, er det alligevel All Pigs Must Die, jeg glæder mig mest til. De tager al den rastløse energi og kaoset fra punken og smider det oven i fræsende metalriffs  i et mudret og balladet lydbillede. Og smadrer alt.

Chelsea Wolfe, Gloria lørdag klokken 20.30


Hypnotisk og underspillet goth rock. De glider uden om de mest trættende klichéer og rammer en følsom, men stærk tone. Du skal ikke lade dig skræmme af, at Roskilde påstår, at det er folket. Dette er fuldblods gothrock i forlængelse af Siouxie, men oftest langsommere og mere elektronisk. Når de er bedst, er der dømt hypnotisk, tranceskabende dødsmesse med englevokal. En iskold selvantændelig oplevelse midt i hedebølgen.

Øresund Space Collective, Gloria nat efter lørdag klokken 01


Den helt rigtige rumrejse at slutte festivalen af med. Improviseret, gennemmusikalsk og først og fremmest syret har dette band huseret på scenerne de sidste mange år. Jeg har kun set dem små steder før, hvor det fortættede og intime har spillet godt sammen med LSD'en, men måske er Glorias smukke og lidt større rum endnu bedre.

ANNONCE