Nyhed

Adoptivsøn anklager Die Antwoords frontpersoner for overgreb og slaveri

Det er ikke første gang, den kontroversielle sydafrikanske gruppe Die Antwoord har været i fokus for uhyggelige anklager.

Ninja og Yolandi, også kendt som den sydafrikanske gruppe Die Antwood, er kommet i modvind, efter deres adoptivsøn Gabriel "Tokkie" du Preez anklager dem for seksuelt og fysisk misbrug, udnyttelse og slaveri, hvilket de nægter, ifølge NME.

Han blev adopteret sammen med sin søster af Yolandi og Ninja, da han var ni år gammel. I dag, 11 år senere bor hverken han eller hans søster hos deres adoptivforældre. Hans nu 14-årige søster Meisi bor hos en anden familie, selvom Ninja og Yolandi stadig har forældremyndigheden over hende. 

I en interview med det sydafrikanske medie News24 fortæller du Preez, at han blev adopteret til at blive parrets slave. Han fortæller om flere grænseoverskridende episoder, hvor adoptivbørnene skulle afklæde sig foran deres forældre for ikke at blive straffet, og at en nøgen Yolandi lå beruset og nøgen med spredte ben, da hun bad Gabriel om at holde hende med selskab. 


“De fik mig til at tro, at jeg var djævelen. De fik mig til at bande mere og fik mig til at tro, at jeg kunne brænde mennesker i helvede, og at jeg er helvedes konge. De sagde, at jeg kunne få mørket til at overtage vores verden,” fortæller du Preez. 

Ninja og Yolandi afviser alle anklager over for NME via deres agent Scumeck Sabottka. “Die Antwoord er ikke enige i Tokkies udtalelser," lyder det.

Den australske rapper Zheani har tidligere anklaget Die Antwoord-sangeren Ninja for at have groomet, tortureret og udsat hende for menneskehandel. Hun påstår også, at han udøvede hævnporno mod hende. Beskyldningerne er fremsat i en musikvideo til sangen “The Question”, som rapperen udgav på YouTube i 2019, skrev Tonedeaf dengang. “Din sexforbryder-idiot, kom til Australien og bliv spærret inde”, rapper hun i sangen.


Ifølge hende har sangeren udsat hende for menneskehandel ved at tage hende med til Sydafrika. Der har han angiveligt udsat hende for rituallignende og flere seksuelle overgreb. Hun hævder også, at hans partner og bandkammerat Yolandi hjalp ham med at groome fans, hvilket gør hende medskyldig i forbrydelserne. Derudover mener Zheani, at Ninjas fascination af hende er baseret på, at hun mindede ham om sin egen datter, og at han er en “syg person”.

Videoen er et DIY-projekt og indeholder et stort antal skærmbilleder fra påståede chat- og e-mailsamtaler mellem Zheani og Ninja, fra da de datede i 2013.

“Jeg havde aldrig tænkt mig at frigive de her beviser, men jeg blev kaldt en løgner af tusindvis af mennesker. Ære og værdighed er alt, der betyder noget i denne verden. Se så nu, hvordan jeg sætter ild til mig selv”, skrev hun i beskrivelsen til YouTube-klippet.


Ninja afviste i sin tid alle anklager.

LÆS OGSÅ: Musikverdenen reagerer på Elon Musks Twitter-køb: "Jeg håber, han ødelægger det”

 


ANNONCE