Nyhed

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter og festivaler

Hurra, det bliver tørvejr, og der er masser af god musik over hele landet

Efter en særdeles regnfyldt sidste weekend lover DMI tørvejr, spredt sol og noget, der med lidt god vilje minder om sommer i den kommende weekend. Heldigvis er der stadig masser af udendørs festivaler med store musikoplevelser og enkelte koncerter under tag. Vi har traditionen tro fundet de mest lovende.

 

TORSDAG DEN 30. JULI:


København:

Trailerpark Festival, Copenhagen Skatepark

Torsdag åbner Trailerpark Festival og fortsætter til og med lørdag den 1. august med masser af musik, design og teknologi i Copenhagen Skatepark. Blandt de optrædende kan nævnes Anya, Tomas Barfod, Blaue Blume, Karl William, Kenton Slash Demon, Medina, Oh Land og mange, mange flere. Der er i skrivende stund kun få billetter tilbage.


Find billetter via GAFFAs Festivalguide

 

 

 


 

Aarhus:

Danmarks Grimmeste Festival, Grimhøjvej, Brabrand


Festivalen er trods sit navn særdeles smuk og hyggelig og ligger omkring en gård i Brabrand på Grimhøjvej, deraf navnet. Årets program byder på adskillige udenlandske navne, blandt andre den canadiske singer-songwriter Cold Specks, de irsk-amerikanske folk-punkere Flogging Molly, de svenske skatepunkere Millencolin, de engelske guitarrockere Palma Violets, den tyske elektrogruppe Siriusmodeselektor foruden danske navne som Bikstok, Blaue Blume, De Eneste To, Go Go Berlin, Specktors x Nonsens og mange flere. Festivalen fortsætter til og med lørdag.

Find billetter via GAFFAs Festivalguide

 


 

  

Bork:

Bork Havn Musikfestival


Bork Havn ved Ringkøbing Fjord er tilbage med den årlige festival med masser af store danske navne, blandt andre D-A-D, Julias Moon, L.O.C., Suspekt og TopGunn. Absolut et af Vestjyllands bedste musiktilbud denne weekend. Festivalen fortsætter til og med lørdag.

Find billetter via GAFFAs Festivalguide

 


 

 

Gl. Ry: 

Mosstock Festival


Danmarks ældste festival for amatørbands er tilbage med sin 45. festival, og dermed er festivalen præcis lige så gammel som Roskilde Festival. Festivalen har fokus på amatører med talent og kvalitet, og adskillige af de optrædende har senere fået gang i en professionel karriere, blandt andre Emmelie de Forest, Go Go Berlin, Marie Frank og Saybia. Blandt årets navne kan anbefales det potente rockband Lowrider Betty, den politisk bevidste rapper Musse og Balkan-med-mere-orkestret Snejegast. Festivalen fortsætter til og med lørdag.

Læs om billetkøb her


Ringsted:

Ringsted Festival

Ringsted Festival er tilbage med tre dage med masser af store danske navne som Christopher, Dizzy Mizz Lizzy, Scarlet Pleasure, TopGunn og Ukendt Kunstner samt engelske Status Quo og amerikanske Anastacia, hvor sidstnævnte kan opleves lørdag aften.


Find billetter via GAFFAs Festivalguide

FREDAG 31. JULI:


København

Vanguard Festival, Søndermarken

Den københavnske festival er klar med sit tredje år, denne gang med fokus på urbanmusik i bred forstand, altså hiphop, soul, elektronisk musik, reggae og world, men ingen rock. Programmet byder på hiphop-legenderne Sugarhill Gang og Grandmaster's Furious Five, der vil give dig en historielektion i, hvad old-school hiphop er. Du kan også glæde dig til andre hiphop-seniorer som Mobb Deep og M.O.P., soul-nestoren Lee Fields og hans band The Expressions, jazz-funk-stilskaberen Roy Ayers, reggaeveteranen Lee "Scratch" Perry (billedet) og mange flere. Festivalen fortsætter lørdag.


Find billetter via GAFFAs Festivalguide

Belle & Sebastian, Tivoli, Plænen


En uge efter Snoop Doggs omdiskuterede koncert på Plænen kommer der ganske andre og mere eftertænksomme toner, når de skotske indie-veteraner Belle & Sebastian lægger vejen forbi. Forvent melodiske og bittersøde sange ad libitum fra altid veloplagte Stuart Murdoch & Co.

Læs om billetkøb her

 


 

 

Flogging Molly, Vega (få billetter)

Dagen efter at have spillet på Grim Fest rykker de amerikanske folk-punkere med irske Dave King i front til København. Flogging Molly. Du kan være sikker på højenergiske sange, politiske tekster og en alsidig instrumentpark med blandt andet banjo, harmonika, violin, fløjte og mandolin. Umuligt at stå stille til.


Find billetter via GAFFA Live

 


Aarhus:

Christopher + Citybois, Tivoli Friheden

For et par uger siden afslørede Tivoli Friheden, hvem deres hemmelighedsfulde "Surprise act" var. Såmænd vores alle sammens Christopher med charmetroldene Citybois om opvarmning. Kom i god tid, det kunne godt ende med en folkevandring.


Læs om billetkøb her

 

 

  


Kolding:

Stella Polaris, ved Koldinghus

Den omrejsende gratis chillout-festival var ved at drukne, da den ramte Aarhus i lørdags, hvor publikum holdt sig væk i styrtregnen, men så holdt arrangørerne da bare spontant en festival mere dagen efter, nu i tørvejr og for et noget større publikum. Vejret burde ikke være noget problem i Kolding, hvor de optrædende blandt andet er engelske Chris Coco, amerikanske Museum of Love og danske Nicka, T.O.M. & His Computer og M.I.L.K. Husk, at der gratis adgang.

 


SØNDAG DEN 2. AUGUST:


København:

Stella Polaris, Frederiksberg Have

Den omrejsende gratis chillout-festival slutter sin Danmarksturné med lidt flere navne end i de andre byer. Blandt andet kan du opleve 80'er-ikonet Jimmy Somerville, kendt fra Bronski Beat og Communards, den unge amerikanske urban-sangerinde Kelela, danske Alex Vargas, Lydmor og ikke mindst Lulu Rouge, der lukker ballet klokken 19.30. Husk, at der er gratis adgang.

 


Udsolgte koncerter:


Weekenden byder også på et par markante udsolgte koncerter:

Lørdag den 1. august: Volbeat, Tusindårsskoven, Odense

For et par uger siden kunne arrangørerne melde udsolgt med 35.000 billetter til den største enkeltstående koncert med et dansk band i Danmark nogensinde (om koncerten med Gasolin' i Idrætsparken i 1976 trak flere gæster, hersker der pt. uklarhed om). Koncerten er Volbeats eneste i Europa i 2015 og har ifølge arrangørerne trukket gæster fra mere end 30 lande.


Søndag den 2. august: Damien Rice, Koncerthuset, København

Den irske sanger og sangskrivers første koncert i Danmark i otte år har længe været udsolgt.

Desuden er den meget roste opera "Leaves" i atomkælderen under Københavns Kommunehospital med blandt andre Efterklang udsolgt både fredag, lørdag og søndag.


ANNONCE