Nyhed

Hør: Pink Floyd-guitarist klar med nyt

Dave Gilmour giver os en forsmag på, hvad vi kan forvente af hans nye soloalbum, der udkommer til september

Pink Floyd-legenden David Gilmour er klar med et nyt soloalbum, "Rattle That Lock", den 18. september. Du kan nu høre titelnummeret her forneden.

Det funky nummer er inspireret af "fire toner, skabt af [sound designer] Michaël Boumendil, som kommer forud for annonceringer på de franske SNCF banegårdsstationer, og som David optog på sin mobiltelefon på en Aix-en-Provence-station."

"Det var en jingle, en fire-toner jingle, og hver gang jeg hørte den, gav den mig lyst til at danse," fortæller Gilmour i videoen, om hvordan singlen blev til. Den kan du se helt forneden. Polly Samson, forfatter og Gilmours kone, har skrevet teksten. "Den handler om at rejse, men det er også om en rejse, hvor man ikke bare acceptere status quo," fortæller Samon. "Den er baseret på to rejser, begge inspireret af 'Paradise Lost' [et klassisk værk af Thomas Milton, red.]".

"Rattle That Lock" er da også i sig selv ganske dansabel, og den rummer intet mindre end to af Gilmours berømte guitarsoloer.

Albummet vil følge op på Gilmours soloprojekt fra 2006 "On An Island" og Pink Floyds afskedsalbum "The Endless River" fra sidste år. "The Endless River" var i øvrigt lidt af en skuffelse ifølge GAFFA's egen anmelder Torben Holleufer.

Tag danseskoene på, find luftguitaren frem, og nyd Gilmours seneste single her:

ANNONCE