Nyhed

Stifinder: Sådan når du det bedste på Roskilde – fredag

Festivalen er i fuld gang, men hvordan når du alt det bedste? Fortvivl ikke, hjælpen er nær.

Roskilde Festival er i fuld gang, og de gode koncerter ligger tæt. Vi har derfor lavet en stifinder, hvor du kan nå alt det bedste og gå glip af så lidt som muligt. Så spænd hjelmen og drag ind i koncertjunglen – og husk at fylde depoterne op først, du får ikke mange spise- og drikkepauser, når først musikken spiller. Her kommer vores guide til fredagens program.

12:00: Kronos Quartet, Avalon: Strygekvartetten kommer tilbage til Roskilde for første gang siden 1993 med en hyldest til avantgarde-komponisten Terry Riley.


13:00: Broken Twin, Pavilion: Majke Voss Romme, som er kvinden bag Broken Twin, spiller klaver og synger, så englene må se sig slået. Sidste år udgav hun debutalbummet "May" på Anti, hvor ingen ringere end Kate Bush og Tom Waits også er signet.

 

 

 


14:00: Rangleklods, Apollo/Pede B & DJ Noize, Arena: Dansk dilemma: Skal man vælge Rangleklods bestående af Esben Andersen og Pernille Smith-Sivertsen, der spiller mørk, elektronisk musik og er netop nu aktuelle med det roste album "Straitjacket" – eller skal man dyrke den lovpriste rapper Pede B og DJ Noize, der giver deres største show sammen til dato, med overraskelser? Måske en halv koncert med hver?

 


15:00: Méta Méta, Pavilion: Det punk/jazz/ska-klingende brasilianske band har sin helt egen lyd og kunne vise sig at være årets gode overraskelse.

16:00: The Tallest Man on Earth, Arena/Specktors X Nonsens, Apollo: Den svenske sangsmed med den Bob Dylanske vokal ville være ærgerlig at gå glip af. I maj udgav han albummet "Dark Bird Is Home" og har altså helt friske sange at byde på på årets festival. Du kan også opleve rapperne Specktors og ravegruppen Nonsens i skøn forening i et hårdtpumpet show. Stille eller støjende – du vælger selv.

 

 


17:00: Kwabs, Pavilion: Der er dømt soul og r&b, når Kwabs går på scenen. "En stemme så svedig som honning", skriver Roskilde... det må opleves.


 

 

 

18:00: Kate Tempest, Apollo/Lars H.U.G Special Show, Arena: To dygtige, meget forskellige historiefortællere, en engelsk rapper og et dansk ikon, konkurrerer her om publikums gunst. Hvem skal det være?


19:30: Kendrick Lamar, Orange: Den californiske hiphop-kunstner hitter netop nu med det meget roste album "To Pimp A Butterfly". Han er ikke uden grund et af hovednavnene på årets festival.


 

 

 

20.00 Einstürzende Neubauten, Avalon: Efter en halv eller en hel time med Lamar kan du vist godt tillade dig at nyde en lille dosis tysk avantgarderock under ledelse af karismatiske Blixa Bargeld, inden du skal videre til...

21:00: Run the Jewels, Arena: En hiphop-duo, der også har taget verden med storm. En god forlængelse af Kendrick Lamar-koncerten.22:30: Disclosure, Orange: Orange holder kog i gryden fredag aften – klokken 22.30 spiller brødrene fra Disclosure, det bliver house og dance, og det kommer helt sikkert ikke til at gå stille af sig.

 

 

 


23.30 Lamb of God, Arena: Det amerikanske metalband er kendt for velspillede og intense koncerter, så det er bare med at komme forbi, hvis du er til rock i den tungere afdeling.

 

 

 


00:00: Goat, Avalon: Er du mere til en fusion af psykedelisk rock, funk og afrikanske trommerytmer, er det de altid kostumeklædte Goat, du skal kridte danseskoene til.

 

 

 


01:30: Mew, Orange: Orange runder denne aften af med et stilskifte i form af Mew, der er albumaktuelle med albummet "+-". Nu uden guitarist Bo Madsen, der for få dage siden oplyste, at han forlader bandet. Ny guitarist bliver Mads Wegner med en fortid i blandt andet The Storm med et andet Mew-medlem, Johan Wohlert.

02:00: Kygo, Arena: Norges nye dance-star har netop skrevet kontrakt med Ultra/Sony Music, spiller tropical house og er både kendt for sine egne sange og for remixes af blandt andre Ed Sheerans "I See Fire", Coldplays "Midnight" og The Weeknds "Often".

ANNONCE