Nyhed

Det skal du høre på Roskilde - ifølge GAFFAs Michael José Gonzalez

Vores skribenter fortæller, hvad de ser mest frem til på årets festival

Roskilde Festival er i gang, og derfor vil en række af vore skribenter fortælle om, hvad de ser mest frem til på festivalen – forhåbentlig kan det give dig inspiration. Her kommer Michael José Gonzalez' bud:

Rangleklods (Apollo, fredag 14.00)

Normalt er jeg ikke så meget til danske koncerter på Roskilde. Det virker lidt omsonst at bruge tiden på et eller andet band, der alligevel er at finde på diverse danske spillesteder hver anden uge, når der er så meget spændende internationalt på programmet. På den anden side kan Roskilde-koncerter jo også være ganske magiske, og de fleste kunstnere gør noget særligt ud af dem. Derfor vil jeg da også være at finde blandt publikum til Suspekt, Mew, Bikstok, The Minds Of 99 og selvfølgelig Lars H.U.G. Når jeg nu alligevel nævner Rangleklods skyldes det, at jeg gik glip af dem på Spot – og på NorthSide spillede de oven i The Black Keys. Så derfor glæder jeg mig stort til at opleve dem tidligt fredag eftermiddag på Apollo. Og så er jeg desuden helt pjattet med Straitjacket. Hvis du ikke har hørt den endnu, så gør det!

Kendrick Lamar (Orange, fredag 19.30)


Godt nok skuffede han med sin sidste Roskilde-optræden, men når manden har leveret en så formidabel opfølger på et mesterværk, som Kendrick gjorde tidligere i år med To Pimp A Butterfly, så skal han simpelthen opleves, når han kigger forbi. Det kan jo også være, han har oppet sig på livefronten siden sidst. Fingrene er krydsede for, at han ikke falder i hiphop-fælden og kun spiller korte, afhuggede bidder af sine numre. Og så kunne det da være fedt, hvis han havde band med til at matche den meget organiske lyd fra To Pimp… Ses, det skal han i hvert fald! 

Run The Jewels (Arena, fredag 21.30)


El-P og Killer Mikes samarbejde som Run The Jewels er noget af det af det mest forfriskende, der er sket på hiphop-scenen i mange år. Deres to album har været i heftig rotation på fonografen i det lille hjem, og det skal nok blive en hæsblæsende hiphopfest af de helt store. Desværre overlapper de lidt med Kendrick, men den bro må jo krydses, når jeg kommer dertil. Forløbig vil jeg nøjes med at glæde mig. Er man Rage Against The Machine-fan bør man i øvrigt ikke snyde sig selv for formidable Close Your Eyes (And Count To Fuck).

Nicki Minaj (Orange, lørdag 19.30)


Jeg håber hun – ligesom på The Pinkprint – har tøjlet de værste poppede EDM-tendenser og holder sig til at folde talentet som rimsmed ud, for her er hun altså fremragende. Glem alt om Anaconda og lyt til hendes mere hårdtslående ting. Hun kan sit kram, og det bliver spændende at se, hvordan hun gør sig på Orange. Hvis altså ikke hun aflyser.

Myrkur (Pavilion, lørdag 00.00)


What? Endnu en dansker?! Jep, men Myrkur spiller simpelthen sin allerførste koncert nogensinde på Roskilde i år, så man kan ikke ligefrem beskylde hende for at overrende de danske spillesteder. Og jeg er helt skudt i hendes blanding af klassisk musik og hård black metal. Det bliver smukt og brutalt. Det betyder dog, at jeg er nødt til at smutte, før McCartney er færdig med sin marathonkoncert på Orange…

ANNONCE