Nyhed

Guide: Her er årets bedste festivalnavne – nummer 5-1

Vi skyder festivalsæsonen i gang med årets 25 bedste oplevelser på de danske festivaler

Det er – teknisk set – årets første sommeruge i denne uge, og festivalsæsonen er for alvor skudt i gang. I den forbindelse bringer vi over fem dage en top 25 over årets største oplevelser på de danske festivaler. Her kommer plads nummer 10-6. 

Læs meget mere om sommerens festivaler i GAFFAs festivalguide

Læs om top 25-6 på listen her


5. Body Count

Det er intet mindre end en lyslevende gangsta rap-legende, der indtager Copenhell, når Ice-T og resten af Body Count tropper op på Refshaleøen i år. Med vanlig foragt for konventioner dannede den i manges øjne originale gangsta-rapper heavy-bandet Body Count sammen med guitaristen Ernie C tilbage i 1990, og særligt titelnummeret fra albummet Cop Killer (1992) skabte en del røre og kontroverser omkring bandet. Tre af bandets originale medlemmer er døde den dag i dag, men sidste år udgav Body Count deres femte album – det første i otte år, og siden både Ice-T selv og Body Count er yderst sjældne gæster på dansk jord, bliver det spændende at se, hvad den originale gangsta, etablerede skuespiller og reality-stjerne kan diske op med. Det bliver næppe kedeligt, og vi forventer syng-med-slagere som Evil Dick, KKK Bitch og Strippers.


4. Slipknot

Et nyt anmelderrost album i bagagen og et brag af en koncert i Forum tidligere på året. Jo, der er god grund til at have tårnhøje forventninger til dette års Copenhell-hovednavn, der trods fraværet af både Joey Jordison og afdøde Paul Gray har gjort enhver skepsis om bandets fortsatte eksistensberettigelse til skamme. Bandet er berømt og berygtet for at levere enorme energiudladninger på scenen, og med et imponerende bagkatalog og en af genrens mest karismatiske forsangere i front er der lagt i kakkelovnen til en metallisk magtdemonstration på dette års metalmekka.

 


 

 

3. Alt-J

Alt-J har siden deres danske debutkoncert på NorthSide i 2013 opbygget en stor fanskare herhjemme, og de fik uden problemer indfriet de høje forventninger til bandets andet album, da This Is All Yours ramte butikkerne sidste år. Ikke så underligt, at de igen i år var blandt de mest ønskede navne til NorthSide. Bandet er et yderst rost liveforetagende, og på NorthSide for to år siden trodsede de elementerne og leverede en fantastisk koncert trods regn i lårtykke stråler. Vi håber på solskin i år.


 

 

 

2. Paul McCartney


Ja, med mindre man er inkarneret Kanye-fan er ingen videre introduktion vis nødvendig her. Lørdag den 4. juli gæster eks-Beatlen Dyrskuepladsen til sin første danske koncert i 11 år og sin første nogensinde på Roskilde. McCartney vil spille sange fra hele sin karriere, både med The Beatles, Wings og solo. Han vil medbringe sit band bestående af Paul "Wix" Wickens (keyboards), Brian Ray (bas/guitar), Rusty Anderson (guitar) og Abe Laboriel Jr (trommer) samt et spektakulært show med storskærm, laserlys, fyrværkeri med mere. Paul McCartneys seneste album er New fra 2013, ligesom han de sidste par måneder har gjort sig bemærket med tre singler med Kanye West, Only One, All Day og FourFiveSeconds, sidstnævnte også i samarbejde med Rihanna. Det skal gå meget galt, hvis ikke denne koncert går hen og bliver legendarisk.

1. Pharrell Williams


Pharrell Williams er et af de absolutte topnavne på årets Roskilde Festival. Den 42-årige sanger og producer har efterhånden været i vælten længe, men har alligevel i de senere år nydt en vis renæssance med Daft Punk-samarbejderne og en række store hits i eget navn. Og den vante showmand burde være garant for en popfest af de helt store på Orange Scene. Han besøgte sidst Roskilde Festival i 2004 med N*E*R*D og har også givet Koncert i Forum sidste år.

– Jeg er blevet inviteret, og vi sagde helt klart ja tak, siger Pharrell Williams om at skulle være et af hovednavnene på Roskilde.

– Jeg er meget spændt på at skulle afsted. Vi har haft shows der tidligere, og det har været amazing.

Læs meget mere om sommerens festivaler i GAFFAs festivalguide


Læs om top 25-6 på listen her


ANNONCE