Nyhed

Kendisser trækker i løbetrøjen mod tortur

En række kendisser deltager i Toughest Race på Amager i den gode sags tjeneste - GAFFA testede formen inden startskuddet

Til september lyder startskuddet til det omfattende forhindringsløb Toughest på Amager. I den forbindelse vil en række profilerede danskere, blandt andre Orgi-E fra Suspekt, Lenny Martinez fra Outlandish og Ihan Haydar fra L.I.G.A., trække i løbetøjet for et værdigt formål, nemlig det danske institut mod tortur, Dignity. GAFFA var med til pressemødet.

Rundt om et langbord sidder en række kendte ansigter, iklædt hvide løbetrøjer med Dignity-logoet på brystet. Der er omtrent tre måneder til startskuddet lyder til forhindringsløbet, der strækker sig over otte kilometer og med mere end halvtreds forhindringer på vejen. "De vil være fuldstændig brugte bagefter," lyder det fra organisationens intiativtager, Christoffer Grønlund. "Ja, men tjek lige datoen," svarer han kort efter, da skuespiller Christopher Læssøe spørger om han må tage en cola. "Jeg troede, at I var imod tortur. Forsøger I at slå os ihjel med gammel cola?," kommer det spøgefuldt fra holdenes personlige træner, der er mødt op for at briefe løberne om deres træning. De fire hold vil gå i benhård træning inden løbet for at sikre sig, at løberne kommer levende ud på den anden side af målstregen.

Som enhver skarpladt løber er konkurrencementaliteten intakt. "Det er vigtigst at vinde," kommer det prompte fra DJ Betty Bronx. Det udløser et latterbrøl fra resten af holdet. "Vi står sammen om det og støtter op omkring Dignity. Hundrede procent! Men det er selvfølgelig også fedt at vinde," siger Ashibah, der er usandsynlig veloplagt på trods af, at hun netop er landet på dansk jord efter en turné i Brasilien.


Men hvorfor er det lige netop dette formål, der er værd at slide sig selv igennem otte kilometer for?
- De har en sindssygt vanvittig dagsorden, som det er vigtigt at der kommer noget awareness omkring, og hvis vi kan være med til det ved at bruge os selv på sådan en dag, så manglede det sgu bare, forklarer Betty Bronx og bliver suppleret af L.I.G.As trommeslager, Ihan Haydar:
- Det er et skidegodt formål - det skal bare ud!

Selvom der bliver nølet lidt ved spørgsmålet om, hvorvidt de løber i forvejen, står det hurtigt klart, at motion ikke er ukendt land for de veloplagte kendisser. "Jeg elsker det. Det er min måde, at koble af på," forklarer Ashibah, der kort efter får en albue i siden og ordene: "Det gør du bare ikke den dag. Du skal være skarp!"

Nu lagde jeg mærke til, at der var flere af jer, der var ude at ryge før. Går det ikke ud over træningen?
- Jo, men nogle gange er man nødt til at ryge, mens man træner. Vi vil ikke kvitte smøgerne, forklarer Betty Bronx stædigt og tilføjer: "Næste år bliver vi måske sponsoreret af Malboro.."

De forskellige hold, der kommer til at løbe i de hvide Dignity-trøjer ser således ud:

Hold 1: Peter Falktoft, Christopher Læssøe, Ashibah, Rikke Bronx


Hold 2: Pelle Peter Jensen, Nikolai Vonsild (When Saints Go Machine, Cancer), Phil Jones, Anne-Lise

Hold 3: Camilla Ottesen, Lenny Martinez (Outlandish), DJ Noize, Andreas Hedegaard

Hold 4: Orgi-E (Suspekt), Ihan Haydar (L.I.G.A.), FLIP, Kasper Larsen


Toughest løber (bogstavelig talt) af stablen den 26. september i Amager Strandpark.

ANNONCE