Nyhed

Oppenheimer Festival præsenterer årets program

Fire bands ud af 150 ansøgere kom gennem nåleøjet

Den 19. september afholdes Oppenheimer Festival på Radar i Aarhus. En-dags-festivalen har fokus på up-coming musik, og årets program præsenterer fire forskellige navne plus en overraskelse. 

Velvet Volume: Punk-rock med tvillingerne Noa og Naomi samt lillesøsteren Natasja. Rå og upolerede sange eksekveret med guitar, bas og trommer. 

In Lonely Majesty: Bandet selv kalder musikken irsk, støvletrampende guitarlir med vokalharmonier. En blanding af det folkelige og mere indadvendt indie-rock. 


Manus Nigra: Nyt band med rapperen Ham Den Lange og sangerinden Lea Harder + produceren Swab. Teksterne er dunkle og seriøse, og musikken har rødder i hiphop og neo-soul. 

Shy Shy Shy: Let og legende pop-musik komponeret af Astrid Cordes og Simon Kjeldgaard. Singlen "Do Not Ask" dukker fra tid til anden op på DR P6 Beat. 

De tre førstnævnte bands er alle fra Øst-jylland, mens det sidste er fra København, og det er en bevidst prioritering. 


"I ansøgningsprocessen lagde vi ikke skjul på, at vi primært ville fokusere på den musikalske talentmasse i Østjylland, og heldigvis viste der sig at være en masse talentfulde bands med base i og omkring Aarhus," siger festivalens formand Jonas Thyrsted. 

Oppenheimer Festival afsluttes hvert år med en "special guest" som først afsløres til august. Overraskelsen sidste år var elektro-duoen Rangleklods. 

Festivallens billetter kan kun købes i døren. De koster 30 kroner. 


De fire bands er udvalgt i mellem 150 ansøgere af en ekstern jury, der bestod af sangerinden Fallulah, John Fogde fra NorthSide, Jeppe Vind fra Kulisselagret, Kim Bisgaard fra Innovation Lab, Theis Smedegaard fra Skandinavien og Jesper Mardahl fra musiknetværket Promus.

Hør Manus Nigra med "Fantastisk Svært" her:


 

 

ANNONCE