Nyhed

Stjernefotografen Jørgen Angel præsenterer 30 meters udstilling

Danmarks første stjernefotograf forstørrer sine pletskud under titlen Rock'n'Road

Se et udvalg af de historiske billeder her

Den meget roste og yderst erfarne musik-fotograf Jørgen Angel blæser nogle af sine mest berømte billeder op i gigant-format. 

Billederne skal bruges til en udendørs udstilling "Rock'n'Road," som vil hænge på Metro-hegnet ved Østerport i København det næste år frem. 


Jørgen Angel er især kendt for sit foto af guitaristen Jimmy Page, og han er den første, der overhovedet fotograferer Led Zeppelin live, hvilket han klarede med sin mors feriekamera i en alder af 17 år. 

Jimmy Page selv har døbt det mesterlige fotografi: "The Whoosh Picture." 

Derudover har Jørgen Angel haft Jimi Hendrix, David Bowie, Freddie Mercury og Kate Bush i søgeren, og det er netop billederne fra denne storhedstid i 1968-1979, der vil pryde hegnet. 


Flere af fotografens 50.000 billeder er taget indenfor landets grænser med danske kunstnere i centrum, og eksempelvis er Annisette fra Savage Rose foreviget i det helt rette sekund. Kim Larsen og Gasolin' er andre, der har været en tur igennem musikfotografens objektiv. 

Tidligere har Jørgen Angels værker været udstillet i Milano, London og New York, og han leverer stadig billeder til internationale magasiner og pladeomslag. 

Jørgen Angels egen grund til at lave udstillingen på hegnet i hovedstaden udspringer dog af en mere personlig lyst til at se sine gamle "venner", når han bærer sine indkøb hjem fra Irma på Østerport Station. 


Der er fernisering på udstillingen torsdag den 18. juni kl. 15, hvor alle er velkomne. Billedudstillingen bliver i alt 30 meter lang og kan ses et år frem. 

Sangerinden Annisette vil åbne udstillingen sammen med musikjournalisten Henrik Queitsch. 

Se et udvalg af de historiske billeder her


ANNONCE