Nyhed

Taylor Swift skriver åbent brev til Apple Music

Sangerinden er svært utilfreds med at streamingtjenesten ikke vil betale en rød reje til kunstnere under deres gratis prøveperiode

Taylor Swift har lagt et åbent brev på tumblr, hvor hun forklarer, hvorfor hendes album "1989" ikke vil være at finde på Apples nye streamingtjeneste, når den bliver skudt i luften den 30. juni. Under overskriften "Til Apple, Kærligst Taylor" forklarer hun, at det er problematisk, at kunstnere ikke vil modtage nogle penge i deres tre måneders gratis prøveperiode. 

"Jeg er sikker på, at I er klar over, at Apple Music vil tilbyde et tre månederes prøveperiode til alle, der tilmelder sig streamingtjenesten," forklarer hun. "Jeg er til gengæld ikke sikker på, at I ved at Apple Music ikke har tænkt sig at betale sangskrivere, producere og kunstnere i den tre måneders-periode. Det synes jeg er chokerende, skuffende og fuldstændig uforenligt med dette historisk progressive og generøse selskab." 

"Det handler ikke om mig. Heldigivs har jeg udgivet fem albums og kan forsørge mig selv, mit band, hold og management ved at spille live-koncerter. Det handler i stedet om den nye kunstner eller band, der lige har udgivet deres første single og ikke vil blive betalt for deres succes. Det handler om den unge sangskriver, der lige er brudt igennem og troede, at royalities ville hjælpe dem ud af deres gæld. Det handler om produceren, der utrætteligt arbejder innovativt og kreativt, ligesom skaberen bag Apple har været pionerer indenfor deres felt, men som ikke vil blive betalt det første kvartal for det år, hvor hans eller hendes sange bliver spillet."

Hun håber til gengæld, at Apple vil løse dette problem inden deres lancering. "Jeg er klar over, at Apple vil arbejde hen imod betalt streaming. Jeg synes, det er en smuk udvikling. Vi ved alle, hvor succesfuld Apple har været, og at dette fantastiske selskab har penge til at betale deres kunstnere, sangskrivere og producere i den tre måneders-prøveperiode... også selvom det bliver gratis for de fans, der prøver tjenesten."

Swift sætter punktum for sin svada med ordene: "Vi beder ikke om gratis iPhones. Lad være at spørge os, om vi vil tilbyde vores musik uden kompensation." Det er ikke første gang, at Taylor Swift tager kampen op mod streamingtjenester. Sidste år besluttede hun, at hendes album ikke ville blive gjort tilgængelig på Spotify. Du kan høre sangerinden - helt gratis - her:

ANNONCE