Nyhed

Video: Muse til kamp mod kloner

Den albumaktuelle trio fortsætter de dystopiske forestillinger i ny musikvideo

Man skal smede, mens jernet er varmt, lyder det i et velkendt ordsprog, og det er i sandhed, hvad operarockerne i Muse har gang i for tiden. I mandags udkom gruppens syvende studiealbum "Drones", og før det blev der udsendt singler og videoer på samlebånd, så de sidste par måneder har bestemt ikke været kedelige som fan af Muse. Nu er gruppen imidlertid klar med endnu en ny musikvideo, denne gang til nummeret "Mercy", der forlænger de dystre toner fra deres forrige videoudspil.

I videoen befinder vi os i et Matrix-lignende fremtidsunivers, der med blankpolerede skyskrabere ikke adskiller sig videre fra det moderne Manhattans skyline. Den bastante basgang og de taktfaste trommer akkompagneres af billeder, som viser det sterile interiør i lokaler, der tilsyneladende er indrettet til at udføre kloning og roboteksperimenter. Det er en fremtid, der ser alt andet end tiltalende ud, men gradvist udvikles fortællingen, ligesom ofret for kloningeksperimenterne tilsyneladende genvinder sin individualitet.

Vi er igen tilbage i velkendt Muse-land, hvor det igen ligger Matt Bellamy og kompagni på sinde at informere os om, hvilken mørk fremtid vi kan bevæge os ind i, hvis vi ikke tænker os om. Det virker til at være et gennemgående tema på det nye "Drones"-album, der modtog hele fem stjerner af vores anmelder Kristian Bach Petersen, der blandt andet kaldte pladen "det mest fokuserede og skarpe siden Black Holes and Revelations og stadig viklet ind i et konspiratorisk univers med tankekontrol, WWIII og dræbende droner". Læs hele anmeldelsen her.

Muse kan også opleves den 2. juli på dette års Roskilde Festival.

Varm op med den nye og dystre "Mercy"-video her:

ANNONCE