Nyhed

WhoMadeWho: Her er fem kunstnere, der har inspireret os

Den danske trio har netop udgivet ep'en Ember – her fortæller de om fem inspirationskilder til udgivelsen

 
Den danske trio WhoMadeWho har netop udgivet ep'en "Ember", deres første udgivelse efter sidste års meget roste album "Dreams". I den forbindelse har vi fået gruppen til at vælge fem numre med fem kunstnere, som har været store inspirationskilder til den nye ep. 

Jon Hopkins: Abandon Window

På sidste tur i slipstrømmen af albummet "Dreams" besluttede vi os for at benytte os af et intro-track. Vi brugte forskellige numre, men dette nummer med Jon Hopkins var det stærkeste af alle. Det startede koncerterne op i et stærkt emotionelt mode, hvor vi gav hinanden store krammere og udtrykte vores dybtfølte taknemmelighed over livet lige før, vi gik på scenen. Nummeret "Subliminal", der slutter "Ember", har noget af den samme stemning, og vi integrerede det med stor succes til vores pre-releasekoncert af "Ember" i Berlin på StattBad.
 
Darkside: Golden Arrow

Sidste sommer spillede vi sammen med Darkside på festivalen Calvi On The Rocks. Vi havde meget lave forventninger til at høre dem live, men deres langsomme elektroniske Pink Floyd-agtige opbygninger og stoiske ro var virkelig inspirerende. Den måde, de benytter de små minimale virkemidler på var en overraskende positiv og inspirerende oplevelse. Desuden er de to temmelig rare fyre at hænge ud med.  
 
DJ Koze: Nices Wôlkchen feat. Apparat


DJ Koze er en super-sej tysk producer, der blandt andet har lavet et episk remix af vores nummer "Keep Me In My Plane". På dette track har han hevet Sascha Ring, der står bag "Apparat" indenfor i sin seje tyske produktionsmaskine. Respekt. 
 
Dombrance: Donna (Kitsune)

Som til Tyskland, har vi også en stærk forbindelse til frankrig. Eksempelvis Kitsune. Masser af gode vibes. 
 
Pachanga Boys: Time

Pachanga Boys har vi efterhåndet spillet sammen med utallige gange. Senest på festivalen "Tropico" i Acapulco, hvor de havde orkestreret en helt speciel koncert på stranden med et lokalt mexicansk marimba-orkester. Inspireret af den koncert er vi pt. i tænkeboks sammen med festivalens arrangører om at lave en lignende speciel koncert til næste års Tropico. På stranden med et kæmpe børne orkester. Naturligvis.
 
Hør ep'en "Ember":

ANNONCE