Nyhed

Guide: Her er weekendens bedste fester

Morgenfest på et pigetoilet, krammere på Christiania eller congolesisk krigsherre på technoangreb? Find frem til dit yndlingsdansegulv og favoritbeat på festlisten.

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her.

Syv sorte år
Den flabede og dystre Klub Sort, der åbent hengiver sig til de mere grænseoverskridende ideer i nattelivet (omend det selvfølgelig mest sker på den halvdyre indre-by-måde) fylder syv år denne weekend, og det fejres med maner og den sædvanlige overdosis af lattergas, flasker og fødselsdagskage. Og gratis kastesjusser, hvis man er det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Og hvem vil gå glip af mdma-æbleskiver?

Arrangørerne anbefaler, at man kommer tidligt, hvis man vil have en chance for at være med, men man skal samtidig holde længe ud: Morgenfesten, hostet af GoodMorningCopenhagen, begynder klokken 04 på pigetoilettet og bliver ved antageligt ved urimeligt længe. TooManyLeftHands, EmilMedLange og SortSoundsystem spiller til hovedfesten, og blandt navnene til morgenfesten er Ronin og Lou Van og TMLH i noget mere fri dressur, helt spændt ud på espressomartinier.

Hvad: Klub Sort fylder syv
Hvor: Sunday Club, Lille Kongensgade 16., Kbh. K.
Hvornår: 28. marts kl. 23.30 til ?
Hvordan: Facebook-link


Drik, dans og drøm. Med ø.

"Drik, dans og drøm!" lyder det fra arrangørerne fra Bar15, som er tilbage i Aarhus med en hollandsk house-gave denne weekend. Og det vender jeg tilbage til, men først et lille rant:

Hver gang jeg bliver tvunget til at skrive Aarhus med dobbelt-a i stedet for Å (f.eks. i denne festliste, én gang om ugen), tænker jeg på, om der egentlig ikke rejste sig nogen protester i Smilets By, dengang byrådet besluttede, at nu skulle den østjyske hovedstad altså skrives med dobbelt-a, så Aarhus kunne blive sådan rigtig international midt i al den frådende globalisering. Var der ikke nogen, der lige stablede en hastig "stop det, giv os Å'et tilbage"-bevægelse på benene? Ligesom man nok ret hurtigt også skulle have sagt "hey, lad os droppe det der "Danish for Progress"-slogan, det er jo megaringe i forhold til "Smilets By"? Jeg kunne virkelig godt tænke mig at vide det, så hvis der er nogen i Aarhus, der f.eks. overvejer at tage til Bar15-festen på fredag og derfor lige nu sidder og læser dette, så send mig endelig info på [email protected].

Og så tilbage til Bar 15, som indtager Kedlens Showroom, denne gang med hollandske Gerd som hovednavn. House fra Rotterdam! Og ja, på dansk er Gerd (med d) faktisk et pigenavn (den kvindelige form af det oldnordiske oldnordiske Gerðr), mens det på tysk og hollandsk er et drengenavn afledt af Gerhard. Og sådan er der så mange småting med det internationale, men vi finder sørme ud af det alligevel. Gerd suppleres af Chris Cheops bag pulten. 50 kr. i døren og en aldersgrænse på 21. Husk kontanter og se deres egen promovideo her.

Hvad: Bar 15 præsenterer Gerd
Hvor: Kedlens Showroom, Thorvaldsensgade 29, Aarhus
Hvornår: Fredag 27. marts kl. 22 til 05
Hvordan: Facebook-link


Angreb fra congolesisk acidkrigsherre
Britiske Bintus spillede sidst i Danmark til den elektroniske odensefestival Phono, hvor han lukkede festivalen med et brag, og nu er han tilbage: På KB18, københavnerklubben-der-lige-er-fyldt-fire-år. Han medbringer en hel masse hardware og et live-sæt, der nok kan forventes at blive ret ondt og trommehinde-techno-maskinangrebs-stammeagtigt, eftersom han præsenteres som "en congolesisk acid-krigsherre". Yeiii. Det danske firkløver Apeiron Crew varmer gulvet grundigt op med hvad de lover bliver en 3 timer lang galaktisk rave-rejse, og efter Bintus spiller Dismantles resident-dj's til langt ud på den lyse morgen. 70 kr. i døren.

Hvad: Dismantle præsenterer Bintus
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Fredag 27. marts kl. 23.55 til 08
Hvordan: Facebook-link


Chicagohouselegende på Boxen
Marshall Jefferson var sådan for alvor med fra start, da housemusikken blev til i Chicago i 80erne, så hvis du vil opleve en af de ægte pionerer indenfor den genre up close, sker det på Culture Box lørdag aften – på mainfloor. Jena von Baden og Mashti supplerer på mainfloor. I Red Box spiller Løwenstein, Daniel Savi og MHM One.

Hvad: Marshall Jefferson
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag fra kl. 23
Hvordan: Facebooklink


Så klar på forår

 

 


Folkene bag Elektronisk Kærligheds Generator er SÅ KLAR PÅ FORÅR, og det fejrer de selvfølgelig med rare housbeats og masser af krammere til deres EKG-fest på Christiania. Mäuse Gerät, Al Lindru og Andreas Bendix er de forårskåde værter.


Hvad: Elektronisk Kærligheds generator – Forår på spring
Hvor: Jazzklubben Christiania, Pusherstreet 1, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag fra kl. 23.45
Hvordan: Facebooklink


Har du en fest, der er verdens bedste og skal med på listen? Skriv til [email protected]

ANNONCE