Nyhed

Heimatt: Her er vores fem favoritvideoer

Den danske folk-rockgruppe er i dag klar med debutalbummet og fortæller i den forbindelse om deres inspirationskilder

I dag udgiver den danske folk-rockgruppe Heimatt sit første fuldlængde-album, "With You I Will Dance All The Way Through The Night. (I Will Tie Your Hands and Go Blind. If You...)" Heimatt har den sidste halvanden måned været på turné som opvarmning for Rasmus Walter og i den forbindelse spillet for adskillige udsolgte sale.

I anledning af det nye album har vi fået Heimatts forsanger og sangskriver Magnus Grilstad til at vælge fem videoer med fem musikalske inspirationskilder. De kommer her.

Du kan også læse Magnus Grilstads guide til albummet sang for sang her

Magnus Grilstad fortæller:

Her er fem videoer, tanken er lidt, at første video er en video, der er virkelig flot, de næste to er inspirationskilder, nummer 4 er til festen og nummer 5 er på vej hjem fra festen.

1. Cold Mailman - My Recurring Dream

Ubetinget den smukkeste og mest æstetiske video, jeg har set, videoen endte også op med at vinde en Nordic Music Video Award. Nummeret er virkelig smukt og bliver præsenteret på så fantastisk vis med en video som den.2. Ewert and The Two Dragons - Good Man Down

Et nummer, der bestemt har været en inspirationskilde for min sangskrivning på det her album på et tidligt stadie. Vi har en arbejdsproces i bandet, hvor jeg (læs: Magnus) kommer med en idé til et nummer, hvor vi sammen finder Heimatt-lyden, hvor alle har deres inputs på kryds og tværs af instrumenterne. Det er en arbejdsgang, jeg ikke har prøvet før, men som virkelig fungerer for os.3. The Wombats - Moving To New York

Et nummer, der helt klart har været en stor del af min musikalske dannelsesrejse. Som ung knægt lyttede jeg meget til bands a la The Wombats og den form for indie/rock. Det her nummer har en følsomhed over sig på trods af sin energi, som jeg synes repræsenterer nogle af de nye Heimatt-numre rigtig godt, hvor tekstuniverset og stemningen møder en større vildskab i det instrumentale.

4. October Dance - Tina Weymouth

October Dance er et band, der kan få tourbussen varmet godt op. Særligt dette smækre lange nummer kan gøre en lang køretur hjem til en fest - vi har haft nogle vilde ture både backstage og i bussen med det her nummer blæsende ud af højtalerne.5. Sigur Ros - HoppipollaDds

Når festen er slut, og jeg er på vej hjem. Alt er kaos, og jeg har brug for et nummer til at få styr på mine mange tanker, så er det her uden tvivl det nummer, jeg ville sætte på. Der er en helt vild æstetik i den instrumentale lethed, som der er i starten, og som opbygges til et stort sansebombardement.

 
ANNONCE