Nyhed

MØ tager til genmæle efter kritik

Sangerinden tager bladet fra munden og forklarer nu, hvorfor hun har valgt at spille koncert i Israel

For en måned side skrev MØ i en Facebook-opdatering: "Israel! I can't wait to play Tel Aviv for the 1st time. Xx MØ". I onsdags blev begivenheden "MØ Boykot Apartheid - aflys din koncert i Israel" oprettet af gruppen Palæstina Aktion. Begivenhed har høstet over 4000 likes fra forargerede brugere, der tilslutter sig gruppens opfordring til at afblæse sin koncert i det konfliktramte område. 

Hendes Facebookside er efterfølgende blevet tæppebombet med kommentarer fra brugere, der diskuterer for - og imod hendes koncert. "Du vælger side med krigsforbrydere og racistiske koloniherrer. Det stempel vil følge dig altid" skriver en bruger, mens en anden bifalder sangerindens valg om at gennemføre koncerten "Stor respekt for din beslutning, MØ. De, der laver din koncert til en politisk diskussion, er nogle politisk blinde klaphatte." 

Nu stiller MØ sig imellem mudderkastningen og forklarer sin beslutning offentligt: "For langt de fleste mennesker er konflikten mellem Israel og Palæstina meget kompleks og ulykkelig. Det er den også for mig. Jeg støtter både palæstinensere og israelere. Jeg støtter deres ret til at leve i frihed. Jeg mener, at alle mennesker har ret til et værdigt liv. Alle. Jeg ved at konflikten er fastlåst, og jeg tager afstand fra alle nationer, der undertrykker. Jeg har dyb forståelse og respekt for, hvordan konflikten påvirker begge folk. For hvordan den gør hverdagen svær. Særligt for de palæstinensere, der lever under undertrykkelse". 

MØ har valgt at donere overskuddet fra koncerten til "Heartbeat FM", der er en sammenslutning mellem israelske og palæstinensiske unge kunsntere, der igennem musik samarbejder for at styke dialogen mellem de to folkeslag. "Sammen gør Heartbeats unge musikere en stor indsats for at bygge broer på tværs af nationale og kulturelle grænser. De kæmper imod intolerance og racisme. Det er vigtigt. Mennesker er mennesker" slutter hun, hvilket indtil videre har resulteret i en like-høst på over 10.000 og mere end 200 delinger. 

Se videoen til "Walk This Way" her:

ANNONCE