Nyhed

Moussa Diallo bliver portrætteret i ny film

Den danske bassist er blevet fulgt igennem ni år på en musikalsk og sjælelig rejse

Instruktøren Helle Toft Jensen har igennem ni år fulgt bassisten Moussa Diallo, der med sin karakteristiske måde at mestre sit instrument har stået bag danske kunstnere som Sanne Salomonsen, Anne Linnet og Annisette Koppel. Det er blevet til dokumentaren "MOUSSA DIALLO - manden og musikken", som du kan se på DRK søndag den 15. marts kl. 21.00. 

Da Moussa Diallo er 17 år, stikker han af fra sit vestafrikanske hjem i Mali og dukker uventet op hos sin mor i Danmark. Her bliver han en af landets mest eftertragtede bassister. Han er med til at starte Sneakers og Marquis de Sade og spiller i øvrigt i en række andre musikalske konstellationer som Stig Møller Band og Savage Rose. 

Da Moussa er på toppen af sin karriere som 30-årig, er han blevet gift og skilt to gange, har fået børn, men føler alligevel en stor tomhed og drager derfor til Indien som del af et spirituel søgen. Turen bringer ham også tilbage til Mali, til den musik som taler til ham og til den far, som han higer efter accept fra. Moussas far er sagføreren og politikeren Demba Diallo, der betragtes som hele Malis far - men som nægter at anerkende sin egen søn, der kun er blevet musiker.

"MOUSSA DIALLO – manden og musikken" handler ifølge en pressemeddelelse "om at turde gå efter den store drøm, og trods succes blive konfronteret med barndommens dybe svigt og faderopgør. Det er historien om venskab og relationer, om at kunne tilgive og søge forsoning – og finde vej hjem…"

Forud for tv-premieren den 15. marts holdes en snigpremiere på Bremen Teater lørdag den 14. marts. Her bliver filmen præsenteret i samarbejde med CPH:DOX kl 19.30, og aftenes hovedperson, Moussa Diallo vil efterfølgende jamme i foyeren.

Billetter kan du finde her.

Se to klip fra filmen nedenfor og læs mere på Facebook

Klip 2: Moussa - Starten på Sneakers from SPOR MEDIA on Vimeo.

Klip 3: Moussa - Stolt som en høvding from SPOR MEDIA on Vimeo.

ANNONCE